Güvenlik

MSB: Teröristlerin inleri başlarına yıkılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların Malatya, Diyarbakır ve Adana’dan havalanıp, terör örgütü PKK’nın Sincar bölgesindeki hedeflerini vurduğunu açıkladı.

Gece saatlerinde düzenlenen operasyonda özellikle Metina hattında çok sayıda hedefin vurulduğu öğrenildi.

Ayrıca, MSB resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajda ‘Teröristlerin inleri başlarına yıkılıyor!’ ifadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirilerek; Irak ve Suriye Kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı Kış Kartalı Hava Harekatı icra edilmiştir. ​İcra edilen Kış Kartalı Harekatı’nda; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kampları hedef alınmıştır. Harekatın planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir. ​Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu