Güvenlik

İki Türk balıkçı teknesine Yunan unsurlarınca ateş açıldı

Yunan Sahil Güvenliği, Sakız adası ve Karaburun arasında avlanan 2 Türk balıkçı teknesine ateş açtı. Olayda bir Türk balıkçı ayağından yaralanırken, Türkiye’den yapılan açıklamada, “Savunmasız Balıkçılara Yunan unsurları tarafından ateş açılması kabul edilemezdir, insanlık suçudur” denildi.

Olay, 22 Şubat 2022 tarihinde saat 19.15 civarında Sakız adası ve Karaburun arasında meydana geldi. Sakız adası ve Karaburun arasında avlanan 2 Türk balıkçı teknesine Yunan unsurlarınca ateş açılması sonucu bir balıkçı ayağından vurularak yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yapılan açıklamada, 2 Türk balıkçı teknesine Yunan unsurlarınca ateş açıldığını belirtilerek “22 Şubat 2022 tarihinde saat 19.15 civarında Sakız adası ve Karaburun arasında avlanan 2 Türk Balıkçı Teknesine Yunanistan unsurları tarafından ateş edildiği, açılan ateş sonucunda 1 mürettebatın bacağından yaralandığı bilgisinin alınmasına müteakip 112 Acil Sağlık Ekibi ile birlikte olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiştir. Olay mahalline intikal eden Sahil Güvenlik Botları tarafından herhangi bir Yunan unsuru tespit edilmemiş, bacağından saçma ile hafif yaralanan şahsa ilk müdahale 112 Acil Sağlık Ekibi tarafından Sahil Güvenlik Botunda yapılmış ve Çeşme Devlet Hastanesine intikali sağlanmıştır. Olay ile ilgili Karaburun Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan tahkikat devam etmektedir. Savunmasız Balıkçılara Yunan unsurları tarafından ateş açılması kabul edilemezdir, insanlık suçudur” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu