Güvenlik

Hartum Havalimanı’na saldırı; uçaklar alev aldı, THY seferleri iptal

Sudan’da, Hartum Havalimanı’nda ordunun kontrolü kaybettiği ve paramiliter güçlerin kontrolü ele geçirdiği, çıkan çatışmalarda ise bazı uçakların vurularak alev aldığı belirtildi. Aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu havayolu şirketleri Hartum uçuşlarının tamamının iptal etti.

Sudan’ın Hartum Havalimanı’nda milislerin kontörlü sonrasında aprondaki bazı uçakların ciddi hasar gördüğü belirtiliyor.

Havalimanından gelen görüntülerde park halindeki A330 tipi uçağın alev aldığı görülürken, uçağın Saudia’ya ait olduğu iddia edildi.

Saudia uçağının bugün Riyad seferi için hazırlık yaptığı ancak milis güçlerin meydanı ele geçirmesiyle uçağın yerde kaldığı belirtildi.

Uçağın personeli terminalde mahsur kalırken, A330’un yanında park halinde olan B737 tipi uçağın daha hasar gördüğü belirtildi.

Sudan’daki gelişmeler sonrasında Hartum’a uçan havayolları seferlerini iptal ederken, THY’den henüz bir resmi bir açıklama yapılmadı ancak web sitesinden yayınlanan uçuş bilgilerinde bugünkü İstanbul-Hartum seferinin iptal edildiği öğrenildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu