GüvenlikToplantı

Antalya’da tarihi zirve

Antalya’da düzenlenen Diploması Forum’unda Türkiye’nin ev sahipliğinde Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda 24 saatlik ateşkes konusunda ilerleme kaydedilmedi.

Ukrayna  Dışişleri Bakanı Kuleba yaptığı açıklamada “24 saatlik ateşkes istedik. Herhangi bir ilerleme kaydedemedik. Diğer karar alıcıların devreye girmesi gerekecek” diye konuştu.

Bakan, “Bu formatta yeni bir görüşmeye daha hazırım. İki Dışişleri Bakanı bir araya gelince barış ve güvenlik konuşabilmeli. Amacımız Ukrayna’da savaşı sonlandırmak ve topraklarımızı Rus işgal güçlerinden arındırmak”

Lavrov: Kiev dönüş yapmadı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise toplantının Erdoğan ile Putin’in telefon görüşmesinde bu toplantının kararı alındığını belirterek “İnsani konuları ele aldık. Sivilleri askerler kalkan olarak kullanıyor. Bunu da vurguladık” dedi.

Belarus’taki müzakerelerde Rusya ayrıntılı bir plan sunmuştu diyen Bakan Lavrov, “Kiev yönetimi halen dönüş yapmadı. Görüşmeler müzakerelerin yerini alacak hiçbir şeyin olmadığını gösterdi. Yurt dışından gelen silahlar konusunu ‘tehlikeli’ görüyoruz. AB ilkeleri ihlal ediliyor ve ölümcül silahlar Ukrayna’ya giriyor. Roketatarlar sivil gelecekte sivil havacılık için de sıkıntı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu