Gösteri

İzmir’de Teknofest heyecanı

Kapılarını dün İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda açan Teknofest’e ilgi çok yüksek. Bu yıl İstanbul Atatürk, Ankara Etimesgut’tan sonra İzmir’de yapılan organizasyon T3 Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. Gösteriler 1 Ekim’e kadar sürecek.

Cumhuriyetin 100. yılında ülkemizin üç büyük şehrinde gerçekleştirilen festivalin son durağı İzmir oldu. Festival, İzmir’de 27 Eylül – 01 Ekim 2023 tarihleri arasında devam edecek. Tam bağımsız bir Türkiye için “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla milyonları kucaklayıp bir araya getiren TEKNOFEST İzmir, coşkuyu ve heyecanı yine göklere taşıyacak.

“Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel değişimi başlatma çabasıdır”

Teknofest İzmir kapsamında değerlendirmelerde bulunan SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün şunları kaydetti:

“Yarın büyük problemleri çözmesini beklediğimiz gençlerin önüne bugün büyük fırsatlar sunmamız gerekiyor. Teknofest ruhu gençlerimize potansiyellerini gösteriyor, cesaret veriyor, öz farkındalık ve öz güven kazandırıyor, mücadele etmeyi ve birlikte başarmayı gösteriyor, başarısızlık durumunda yeniden ayağa kalkıp denemeyi öğretiyor.

Teknofest, gençlerimize umut ve ilham vererek geleceği hayal ettiriyor. Ülkenin ve dünyanın geleceğinde kendilerini görüp konumlandırmalarını sağlıyor. Gençlerimizin heyecanı, azmi, kararlılığı ve hayalleri bizlere yarınlarımızın teminat altında olduğunu en güzel şekilde gösteriyor. Teknofest, gençlerimizdeki zihinsel değişimi başlatma çabasıdır!”

SSB standından gençlere özel

Teknofest İzmir kapsamında, son dönemde savunma sanayiine damga vuran platformların, milletimiz tarafından teveccüh ile karşılanan ve dünya tarafından yakînen takip edilen sistemlerin maketlerinin de sergilendiği SSB stant alanında her gün günde 4 defa “Kim Vizyoner Olmak İster?” yarışması organize ediliyor.

Düzenlenen bu çevirimiçi yarışmaya ilkdoğru yanıtı veren yarışmacılara çeşitli ödüller veriliyor, alanda röportajlar ile belgesel gösterimleri gerçekleştiriliyor, paraşüt simülatörü etkinliği ve yapay zekâ destekli resim etkinliği düzenleniyor.

SSB video paylaştı

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu