Gösteri

Akrobasi uçuşlarına veda

Ali İsmet Öztürk, 21 yıldır yaptığı profesyonel akrobasi uçuşlarına veda ediyor. 12 Eylül’de gerçekleştirilecek Sivrihisar Havacılık Gösterileri’nde özel bir jübile uçuşu yapacak olan Öztürk, Mor Menekşe ile son kez izleyicilerle buluşacak.

Akrobasi uçuşları ile havacılığın sevdirilmesinde önemli bir yere sahip olan Öztürk, Sivrihisar’da kurduğu meydan ile Türkiye’de havacılığana yaptığı katkılara devam edecek. İşte Öztürk’ün kaleminden akrobaside jübile uçuşu:

HER GÜZELLİĞİN BİR SONU VARSA, HER SONUN DA BİR GÜZELLİĞİ OLMALI…

2011 Yılında, Şanlı Hava Kuvvetlerimizin kuruluşunun 100. YILI sebebiyle Çiğli de organize edilen “Dev ve Muhteşem” hava gösterilerinde yaptığım uçuştan sonra, kıymetli bir basın mensubu bana “aynen” şu soruyu sormuştu: 

“Ali İsmet Bey, 90. Yılda buradaydınız, 100. Yılda yine buradasınız. Peki, 110. Yılda da burada olacak mısınız” ?

Belki de, “Profesyonel Akrobasi” hayatım sırasında bana sorulan en güzel soru buydu. Hemen cevap verdim:

“Önce Allah sağlık verirse ve sonra Komutanlarımız uygun bulurlarsa elbette 2021 senesinde 110. Yıl için burada olmayı çok isterim”!

Daha sonra bu soru ve cevabı düşündükçe, 110. YIL gösterilerinde, şerefli Çiğli meydanımızda, kendi Milletimin huzurunda 38 senelik meslek hayatımın son 21 senesini dolduran “PROFESYONEL AKROBASİ UÇUŞLARINI”,  kısa bir Jübile uçuşuyla noktalamanın doğru bir zamanlama olabileceğini fark ettim. Yıllar geçtikçe bu fikir bana daha sıcak gelmeye başladı. Bu düşünce bir karara dönüşürken 10 sene geçti, 2021 yılı çıka geldi…

Maalesef, Şanlı Hava Kuvvetlerimiz 2021 senesinde, 110. YIL kutlamalarına ilişkin bir Hava Gösterisini organize etmedi. Elbette çok haklı ve doğru sebepleri vardır. “Belki de benim Profesyonel Akrobasiden emekli olmamı istemedikleri için yapmamışlardır” diye şakasını bile yaptım kendi kendime 

Fakat “Hava Akrobasisinin” bir “karar verme ve uygulama” mesleği olduğunu unutmamak lazım. Karar olduktan sonra uygulama aşamasında tereddüt olmamalıdır. Çünkü her ne ise o karar, uygulanmak için alınmıştır, sebebi vardır…

Şanlı Hava Kuvvetlerimizin 110. YIL kutlamaları için organize edeceği bir Hava Gösterisinde “Profesyonel Akrobasi Uçuşlarımı” sonlandırmak mümkün olamadı ama onun yerine Jübile Uçuşumu SHG Airshow 2021 e taşımaya karar verdim. 

SHG Airshow 2021 de sıram geldiğinde kısa bir gösteri yapacağım sonra inişle birlikte, meslek hayatımın son 21 yılını verdiğim  “Profesyonel Akrobasi” uçuşlarımı noktalayacağım. 

22 Ülkede, milyonlarca seyirci huzurunda, yüzlerce gösteri… 

Şuna inanıyorum ki: 

“Canım Türkiye’m, Cumhuriyet Tarihimiz içinde, bu kadar büyük bir coğrafyada, hiç bu kadar küçük bir kadroyla, hiç bu kadar çok temsil edilmemiştir!

Bu 3 kişilik ekibime ve bana nasip oldu…

12 Eylül 2021 günü, SHG Airshow –sağlık öncelikli organizasyon olması sebebiyle- seyircisiz yapılacak ve “Canlı Yayın” tekniği ile birçok TV ve Sosyal Medya Kanallarından anında yayınlanacak.

O gün “Mor Menekşe ve beni” son kez birlikte göreceksiniz… 

Elbette, Allah sağlık verdikçe uçmaya devam edeceğim. M.S.Ö. Havacılık Müzesine ve SHM ye, yani TÜRK SİVİL HAVACILIĞINA daha fazla katkı sağlamak için daha çok vaktim olacak. Sadece “Profesyonel Akrobasiden” emekli oluyorum 

pastedGraphic.png

Kim demişse doğru demiş : “Her güzelliğin bir sonu varsa, her sonun da bir güzelliği olmalı …”

Sevgiler Saygılar hepinize…

07.07.2021

Ali İsmet Öztürk.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu