Genel Havacılık

Yunuseli Havaalanı’na sakın dokunmayın!

Gazeteci Yüksel Baysal, enbursa.com sitesinde Yunuseli Havaalanı ile ilgili bir köşe yazısı ele aldı. Bursa Büyükşehir eski belediye başkanı Recep Altepe’nin bir yandan havaalanını tekrar hizmete açtığını ama çevresinde yüksek binaların inşası için izin verdiğine dikkat çekti. Konuyla ilgili olarak tolgaozbek.com sitemizdeki  haber sektörde ses getirmişti:  

Bursa’nın ortasında müthiş, cazip bir alan…

Eski Başkan Recep Altepe, bir yandan Yunuseli Havalanı’nın açılması için uğraşırken, öte yandan çevresinde yapılaşmaya izin vererek, havaalanının yok edilmesinin önünü açtı.

Özellikle bir inşaat firmasına tanınan ayrıcalıklar nedeniyle bölge yüksek katlı binalarla betonlaştı.

İtirazlarımıza rağmen Pars Kiremit’in yeri uçuruldu, Bursa’nın yeni TOKİ Doğanbey’i bu bölgeye dikildi.

***

Şimdi daha büyük bir tehlike kapıda…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmasının ardından doğru Ankara’ya gitti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da görüştü.

Orada ne konuşuldu bilmiyoruz ama sorun şu ki, havaalanında uçuş eğitim verenler, orada uçma faaliyeti içinde olanlara “Çıkın” tebligatı yapıldı….

Milli Savunma Bakanlığı müfettişlerinin denetiminden sonra Havaalanını Bursa Büyükşehir Belediyesi adına işleten Burulaş’tan bu meydandaki işletmelere bir yazı gitti:
“”Yunuseli Havalimanı’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Burulaş tarafından işletien İniş Şeridi’nde Burulaş’ın alanda hangar, uçak, bakım gibi havacılık faaliyetleri gibi hususlarla kiralama yapmayacağı Milli Savunma Bakanlığı denetçi müfettişleri tarafından tespit edildi.

Bu kapsamda söz konusu alanda bulunan uçakların 26 Haziran’a kadar alanı terk etmeleri istendi.

Aksi durumda hangar yapılarının 3 Temmuz’dan itibaren sökülerek tahliyesinin yapılacağı bilgisi verildi. Söküm işleminin yanı sıra tahliye boşaltma işlemleri yapılacağı ve bunun da maliyetlerinin kiracılara yansıtılacağı ifade edildi.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, her ne kadar “Yunuseli’ndeki dönüşüm için Cumhurbaşkanı ile görüştünüz mü?” şeklindeki soruya net yanıt vermemiş olsa da, durum tam öyle değil.

Önce Aktaş’ın söylediklerini aktarayım:

“Ben yaptım oldu mantığıyla asla hareket edemeyiz. Yunuseli’nde belirli fonksiyonlar var. Jandarmanın yeri var. Eğitimlerini yaptığı. Beraberinde özel uçaklarla alakalı pist olarak da kullanılıyor. Yunuseli de 1050 Konutlar da konuşuluyor. Şekillenmemiş konuyla ilgili detaylı bilgi vermek doğru olmaz. Hayal ettiklerimizi proje olarak aktaramayız.”

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu