Genel Havacılık

VatanJet SHGM’den hava taksi ruhsatı aldı

Gulfstream G450 serisi iş jetine sahip Vatan Jet, yeni şirket kuruluşunun tamamlanmasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) hava taksi yetkisi aldı.

Daha önceden uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’nın sahibi olan Savunma Sanayi Başkanlığı şirketi HEAŞ (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.) bünyesine Şubat 2021’de alınmıştı. Sonrasında ise Vatan Jet ayrı şirketleşti. Şirketin resmi tescili ise VatanJet Havacılık A.Ş. oldu.

VatanJet AŞ oldu

Şirketten yapılan açıklamada şu bilgiye yer verildi:

“Şubat 2021’den beri Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) bünyesinde hava taksi faaliyetlerini yürütmüş olduğumuz VatanJet markamızı; 21/10/2022 itibariyle VatanJet Havacılık A.Ş.’nin kuruluşu ile şirketleştirdik; şirketimizin tescil işlemleri tamamlanmış olup, hava taksi işletme ruhsatımızı 09/01/2023 itibariyle almış bulunuyoruz.

VatanJet ailesi olarak bugüne kadar başarı ile sürdürdüğümüz hava taksi faaliyetlerimizi, yeni kurulan şirketimizin çatısı altında da, beklentileri karşılayacak bir vizyonla geliştirip; misafirlerimize emniyetli ve kaliteli uçuş hizmeti sunmaya devam edecek ve ülkemiz sivil havacılığının ilerlemesine katkı sağlayacak şekilde, belirlediğimiz hedeflere ulaşabilmek için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu