Genel Havacılık

Uçan drone imalatçısı Expa Wingcopter UBER’den yatırım aldı

Alman imalatçı Expa Wingcopter, Uber’in kurucularından Garrett Camp’tan yatırım ortaklığı aldı. Şehir içi insansız drone uçak olan Wingcopter, hastaneler için hayat kurtaran ilaçlar, paketler veya yedek parçalar için bir hizmet olarak drone teslimatı yapacak.

Tasarımın diğer Vtol ürünlerinden farkı ise; kanatlar sayesinde daha ekonomik uzun mesafeli teslimatlar yapıyor olması.

Bu konuda en büyük gelişmede ABD’de yaşandı. Wingcopter’in ürünü, dünyaca ünlü şirketler tarafından şimdiden önemli ticari olarak genel bir  ilgi gördü. Bu nedenle, şirket yakın zamanda Amerika’nın en büyük hava tıbbi hizmet sağlayıcısı Air Methods  ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki binlerce hastane için drone tabanlı bir tıbbi dağıtım ağı kurmak için bir ortaklık duyurdu

İmalatçının yeni tasarımı Wingcopter 198, çok çeşitli kullanım durumlarında güvenli, güvenilir, hızlı ve çift yönlü teslimatlar için tasarlanmış tamamen elektrikli bir teslimat uçağı. Şirketin patentli tilt-rotor teknolojisi, dikey kalkış ve inişe (eVTOL) izin verirken, sabit kanat tasarımı sayesinde uzun mesafelerde verimli uzun mesafeli uçuşlar sağlar.

Şirket kısa süre önce Amerika’nın en büyük hava sağlık hizmeti sağlayıcısı  Air Methods  ile Amerika Birleşik Devletleri’ndeki binlerce hastane için drone tabanlı bir tıbbi dağıtım ağı kurmak için bir ortaklık duyurdu.  Japonya’da Wingcopter, Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways’in ana şirketi olan ANA Holdings Inc. ile işbirliği yapıyor. ANA, tüm ülke genelinde kırsal alanlarda yaşam kalitesini iyileştirmeye yardımcı olmak için bir drone dağıtım ağı kurmayı hedefliyor.

Wingcopter , Silikon Vadisi merkezli Xplorer Capital gibi çok çeşitli kurumsal yatırımcılar tarafından desteklenmektedir. UBER şirketi geçen yıl İnsansın otonom Vtol yatırımı için 875 milyon usd. yatırım yapacaklarını açıklamıştı.

Kaynak:https://www.autofutures.tv/
https://www.suasnews.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu