Genel Havacılık

Sivrihisar’ın yeni uçağı 1951 model Cessna 195

Alım işlemleri tamamlanan ancak pandemi nedeniyle bir süredir Avusturya’dan Türkiye’ye getirilmeyi bekleyen Sivrihisar Havacılık Merkezi’nin yeni uçağı Cessna 195 tipi bek tekerli “Business Liner” yeni yuvasına kavuştu. Uçağın fotoğraflarını Ali İsmet Öztürk sosyal medya üzerinden paylaştı.

Türk Hava sahasında ilk durağı Çorlu olan uçak, burada gümrükleme işlemlerinden sonra Sivrihisar’a geldi. 1951 model olan Cessna 195, inişinde itfaiyenin su tagı ile karşılandı.

Radyal motoru ile dikkat çeken uçak, İkinci Dünya Savaşı sonrasında tasarlandı. Hem sivil hem de askeri amaçlı kullanıldı. Askeri modeline LC-126 veya U-20 adı verildi.

Toplam 4 yolcu taşıyabilen uçak, saatte en fazla 286 kilometre hıza çıkabiliyor. Menzili 1300 kilometre olan Cessna 195, radyal motor ile havacılık meraklılarının çok sevdiği bir model.

UÇAN MÜZE

Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde oluşturulan müzede, P-51D Mustang, T-6 Texan, An-2, Boeing Stearman gibi hem sergilenen hem de uçabilir durumda uçaklar yer alıyor. Her yıl bu uçaklarla eylül ayında hava gösterileri gerçekleştiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu