Genel Havacılık

Sivrihisar’da geleneksel Cumhuriyet fotoğrafı

Sivrihisar Havacılık Kulübü ve M.S.Ö. Havacılık Müzesi tarafından gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen Cumhuriyet Fotoğrafı, bu yıl çok sayıda meraklının katılımı ile gerçekleştirildi.

Apronda ay oluşturan katılımcılara yıldız olarak Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk’ün gösteri uçağı Pitts eşlik etti.

Fotoğrafla ilgili olarak Ali İsmet Öztürk şu bilgiyi verdi:

“Geleneksel “CUMHURİYET FOTOĞRAFIMIZ” bugün / 24 EKİM 2021 binlerce kişinin katılımıyla çekildi.

Bu sene fotoğraf çekimine ilave olarak mükemmel bir uçuş organizasyonu vardı. Tam 138 kişi efsanevi DC-3 “Turkish Delight” ile uçtu ! Bu uçuşlar sırasında T-6 “Happy Hour” kolda yerini aldı ve DC-3 ile uçanlar belki de “ilk” defa uçtukları gibi, hayatlarında “ilk” defa kolda uçan bir başka uçağı yakından görebildiler

Binlerce fotoğraf çekildi, birbirini tanımayan binlerce insan artık tanış oldu. “Sky Cafe” nin işletmecileri Sevgili Kevser ve Sevgili Erdal bugün bu etkinlik sırasında “apronda” dünya evine girdiler

Kocaman “Mutluluklar Diliyoruz” … 

Çok, çok, hatta iki çok yetmez, çok daha çok güzel bir gündü ! CUMHURİYET BAYRAMIMIZI kutladık, O’nu ve bu güzel “ÖZGÜR” Vatanı bizlere armağan eden Mutafa Kemal ATATÜRK’ ümüzü andık, Şehitlerimizi, Gazilerimizi andık, Onlara şükranlarımızı sunduk, yaşayan aziz hatıraları önünde saygıyla eğildik !!! 

Unutulmamalıyız ki eğer “Onlar” olmasaydı, biz bugün burada bu günü böyle yaşayamazdık !!!

NE MUTLU TÜRK’üm DİYENE !!!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu