Genel Havacılık

Rusya’ya uçan Türk hava taksi şirtketlerine yedek parça ambargosu

Rusya’ya uygulanan ambargo Türkiye’de hizmet veren bazı hava taksi şirketlerini de vurdu. Rusya’ya uçuş yaptığı tespit edilen bazı Türk hava taksi ve AOC hizmeti veren şirketleri başta ABD’li imalatçılar olmak üzere yedek parça akışını kesti.

Ukrayna Savaşı sonrasında Rusya’ya ekonomik anlamda başlatılan ambargo özellikle genel havacılık sektöründe çok etkili oldu. Bir çok Rus iş adamının uçağına dünyanın farklı noktalarında el konuldu. Rus hava sahası havacılık sigorta kapsamından çıkartıldı.

Yedek parça verilmiyor

Ambargonun başlamasının ardından bölgeye uçtuğu tespit edilen bazı Türk bayraklı iş jetlerinin ambargoyu deldiği iddiası ile kısıtlamalara alındı. Öncelikli olarak başta ABD’li imalatçılar olmak üzere bu şirketlerin talep ettiği yedek parçalara ambargo uygulanmaya başladı.

Bu uçaklar yedek parça alamadığı için kısa sürede uçamaz hale gelirken bakımlar için de farklı şirket üzerinden parça akışı da durduruldu.

AOC şirketlerine de uygulanıyor

Bu durum sadece o şirkete ait özel jeti değil, AOC hizmeti verenleri de vurdu. Rusya’ya uçan iş jetini AOC’sinde bulunduran şirket nedeniyle diğer uçaklar için de yedek parça akışı kesildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu