Genel HavacılıkHaberler

Red Star HEAŞ ile hangar için anlaştı

Uzun yıllar ambulans uçak ve helikopterler konusunda faaliyet gösteren Red Star, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak bakım hangarı açmak üzere anlaşma imzaladı. Havalimanı meydan otoritesi HEAŞ’tan kiralanan arazi Red Star 20 yıllığına kiralandı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Meydan Otoritesi ve  İşletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) ile REDSTAR Havacılık Hizmetleri A.Ş arasında imzalanan anlaşmada, toplam 6 bin metre kare büyüklüğünde bir hangar inşa edilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan HEAŞ Genel Müdürü Hüseyin Sağlam şunları söyledi:

“İmzalanan bu sözleşmeyle, Havalimanına  yabancı yatırımcıların da ilgisinden memnuniyet duyduğunu,  pandeminin devam ettiği dönemde de yatırımların sürmesinin sevindirici olduğunu ve uluslararası şirketlerin Sabiha Gökçen Havalimanı’nın gelişimine ve büyümesine olan inancın perçinlendiğini ifade ederek, HEAŞ  ile REDSTAR  arasındaki bu işbirliğinin uzun soluklu olmasını diler, kendilerine çok  teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” dedi.

REDSTAR Havacılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Emre Dursun da; konuyla ilgili, “Öncelikle ülkemiz, ardından kurumlarımız adına hayırlı olmasını temenni ederek; pandemi şartlarının sektörü derinden etkilediği bu günlerde ülkemiz havacılık sektörü dinamiklerine olan inancımız çerçevesinde istihdam ve döviz girdisi yaratacak bu projeye imza atmaktan gurur duyduğunu belirterek, süreç içerisinde bizlere destek ve anlayışını esirgemeyen Sn.Hüseyin Sağlam beyefendi ve tüm HEAŞ ailesine teşekkürlerinizi sunarız.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu