ÇevreEğitimGenel HavacılıkNecdet GürsoyYazarlar

Pipistrel 100’üncü elektrikli uçağı teslim etti

ABD’li uçak imalatçısı Textron Havacılığa ait Pipistrel, 100’ncü Velis Electro’nun üretiminin tamamlandığını duyurdu. Bu durum, dünyanın ilk tip sertifikalı elektrikli uçağı için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.

100 seri numaralı uçak, anahtar teslimi kiralama hizmeti aracılığıyla Avrupa çapında havacılık endüstrisinin çevresel geçişini hızlandırmayı amaçlayan, Fransız sürdürülebilir uçak kiralama işletmesi olan Green Aerolease’e teslim edildi.

Pipistrel Başkanı ve Genel Müdürü Gabriel Massey, “Velis Electro, daha sürdürülebilir uçuş çözümlerine doğru yolculuğa öncülük ediyor ve S/N 100’ün hizmete girmesi kayda değer bir başarıdır. Elektrikli uçuşta 15 yılı aşkın uzmanlığın gücüyle desteklenen bu uçak, uçuş okullarına rakipsiz maliyet verimliliğiyle daha çevre dostu bir seçenek sunuyor.” dedi.

Uçuş eğitiminde yeni dönem

Green Aerolease ayrıca, hem gündüz hem de gece görerek uçuş kuralları (VFR) işlemlerini gerçekleştirebilen, çok yönlü, iki koltuklu, içten yanmalı motorlu bir uçak olan ilk Pipistrel Explorer’ı da teslim aldı. Green Aerolease aracılığıyla kiralanabilecek ek satın alma, şirketin özellikle uçuş eğitimi pazarı için tasarlanmış hafif spor kategorisinde üstün uçaklar sunma becerisine sahip olan Pipistrel’e güvenini gösteriyor.

Green Aerolease Kurucusu Charles Cabillic, “Havacılığın sunduğu rakipsiz verimlilik ve bağlantı, Velis Electro gibi uçaklar sayesinde daha sessiz ve sürdürülebilir bir şekilde gerçekleştirilebilir. Uçuşun geleceğine geçişi mümkün kıldığı için Pipistrel’i desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Velis Electro S/N 100, Almanya’da Pipistrel’in yetkili distribütörü Finesse Max’in yakın zamanda atanan Alman bayisi Green Aviation Hub tarafından işletilecek. Velis Electro, 2020 yılında Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından ve ardından çok sayıda diğer düzenleyici kurum tarafından sertifikalandırıldı. Uçak şu anda dünya çapında 30’dan fazla ülkede hizmet veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu