Genel HavacılıkHaberler

Pilotlar uçuş verilerini gözlükten takip edecek

Önce savaş uçaklarında kullanılan Başüstü Bakış Göstergesi (Head Up Display) sonrasında sivil yolcu uçakları ve iş jetlerinin standart ekipmanları arasına girdi. Halen HUD sistemleri Türk Hava Yolları’nın Boeing 787 uçaklarında da kullanılıyor.

HUD’tan sonra yeni bir sisteme Avrupa Birliği Havacılık ve Güvenlik Ajansı (EASA) tarafından sertifika verildi. Universal Avionics Systems tarafından geliştirilen SkyLens ile pilotlar taktıkları gözlükten uçaktaki tüm verileri takip edebilecek. ClearVision EFVS ile birlikte kullanılan SkyLens, düşük görüş şartlarında daha emniyetli kalkış ve iniş yapılabilmesine de imkan sunuyor.

ClearVision EFVS, geleneksel baş üstü ekranları (HUD), baş aşağı (gösterge paneline monte edilen) ekranlar ve Universal’ın SkyLens kafa giyilebilir ekranıyla çalışıyor. SkyLens başa takılabilir ekranın bir avantajı, geleneksel bir HUD veya baş aşağı ekranlarda olduğu gibi görüş alanının sınırlı olmaması. SkyLens görüş alanı temel olarak sınırsız özelliğe sahip olarak pilotun baktığı yeri gösterebiliyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu