Genel Havacılık

İnsansız kargo uçağı işletmecisi Merlin 800 uçuş saatini tamamladı

FAA onaylı ilk insansız Cessna Caravan 208 uçağı işletmecisi Merlin; 800 saat uçuş deneyimine sahip oldu.

FAA onaylı insansız Cessna Caravan 208 uçağı işletmecisi Merlin; ilk hava kargo ağı için Alaska uçuş denemelerini tamamladı.

Alaska’da her türlü hava şartlarında pilotsuz 400 test uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesi, ilk insansız kargo taşımacılığının önünü açmış oldu.

İnsansız 5 adet Cessna Caravan 208 uçağına donanım takıldı.

Boston merkezli Merlin havacılık; 400 kez havalandı ve 800 saatin üzerinde sistemler açık otonom uçuş süresi gerçekleştirildi. Karmaşık arazi ve sert hava koşullarına sahip gerçek dünya ortamında kapsamlı veri toplanması sağlandı. Tüm rotalar Fairbanks’ten çıkışlı  Fort Yukon, Galena, Huslia, Tanana ve Prudhoe Körfezi’ne uçtu, bu da Merlin’i Ulusal Hava Sahası Sistemine (NAS) entegre edilen ilk otonom sistem haline getirdi.

2022’de Merlin, 105 milyon dolarlık finansmanın yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri, Yeni Zelanda Sivil Havacılık Kurumu ve FAA ile şirketi Merlin Pilot donanım ve yazılım çözümünün geliştirilmesinde destekleyen önemli ortaklıklar duyurdu.

FAA tarafından belirlenen Alaska Üniversitesi Fairbanks İnsansız Hava Aracı Sistemi Test Sahası ve Everts Air Cargo ile ortaklaşa yürütülen Alaska’daki test uçuşları, otomasyon teknolojisini olgunlaştırmak ve sertifikalandırmaya doğru ilerlemek için önemli veriler sağladı.

Merlin, Alaska’nın yetersiz hizmet alan bölgelerinde “malzemelere daha iyi erişim sağlamak için” denemelerin 2023’ün ikinci çeyreğinde başlayacağını duyurdu .

Merlin’in kurucu ortağı ve CEO’su Matthew George, Alaska uçuş denemelerinden toplanan verilerin önemini vurgulayarak, “Teknolojimizin Alaska’daki uzak ve zorlu bölgelere başarılı bir şekilde ulaşabileceğini bilmek heyecan verici, bu da tehlikeli görevlere yardım etme yeteneği.” anlamına geliyor diye açıklama yaptı.

SEREF SEZGİN

11.07.2023

Kaynak:

https://www.merlinlabs.com/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu