Genel Havacılık

Meksika 2 VIP uçak ve 1 helikopterini sattı

Meksika Cumhurbaşkanı Manuel Lopez Obrador’un seçim vaadleri arasında devlet uçuşlarında kullanılan VIP uçak ve helikopter filosunun satılması yer alıyordu. Gündeme her ne kadar yeni teslim alınan ve bu güne kadar da müşteri çıkmayan 787 Dreamliner VIP uçağı gelse de filo yavaş yavaş elden çıkıyor.

En son 1987 model Boeing 757 tipi VIP uçak 3 milyon 270 bin dolara müşteri buldu. Uçağın kabini yapılan değişiklikle 2002’de VIP amaçlı hale getirilmiş ve Meksika Devleti tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

Meksika’da Çalınan Malları Halka İade Etme Enstitüsü (INDEP) tarafından gerçekleştirilen ihalede satış kapalı zarf usülü ile yapıldı. İhalede verilen 3,2 milyon teklif ile Boeing 757 satılmış oldu. Uçak 70 yolcu taşıyabiliyor.

Boeing 757’nin yanı sıra ihalede bir adet Cessna Citation uçağı ile Airbus Helicopters EC225 LP tipindeki helikopter de 6.3 milyon dolara satıldığı açıklandı.

787 TOPLAM 2018 MİLYON DOLARA ALINMIŞTI

Cumhurbaşkanı Obrador’un satacağına söz verdiği Boeing 787 ise henüz alıcı bulamadı. Eski Başkan Enrique Pena Nieto tarafından 2016 yılında 218 milyon dolara alınan bu uçağı da satma sözü vermişti. ABD’de üretilen 80 yolcu kapasiteli, 3 bölümden oluşan uçak için önümüzdeki 15 Eylül’de piyango yapılması planlanıyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu