Genel Havacılık

Maker eVTOL ilk hover uçuşunu başarıyla yaptı

ABD’li hava taksi startup firması Archer Havacılık, geliştirdiği Maker eVTOL demonstrator uçağının ilk başarılı hover uçuşunu tamamladığını duyurdu.

Uçuş, şirketin ilk tam ve eksiksiz sistem testinin tamamlandığını ve uçağı havada hareket ettirmeye yönelik olarak çalışan her donanım ve yazılım bileşeninin doğrulandığını gösterdi. Uçuş testi, 16 Aralık’ta tamamlandı ve ayrıca şirketin uçuş kontrol sisteminin başarılı bir şekilde kontrol edilmesi ve uçtan uca uçuş yazılımının kapatılmasıyla sonuçlandı.

 

Archer Havacılık kurucu ortağı ve CEO’su Adam Goldstein, “Bu yıl başardığımız her şey, her dönüm noktası ve kurduğumuz ortaklıkta aklımızda tek bir hedef vardı: ölçeklenebilen ve şehir içi seyahatin çehresini değiştirebilecek hem bir uçak hem de bir Kentsel Hava Hareketliliği (Urban Air Mobility/UAM) ekosistemi geliştirmek. İlk hover uçuşumuzu tamamladığımızda, bu hedefe büyük bir adım daha yaklaştık ve Archer’ın güvenlik veya kaliteden ödün vermeden hızlı bir şekilde çalışabileceğini kanıtladık. Ekibimiz, 2024’ün sonlarında bir hava yolculuğu hizmetini başlatmak için çalışırken bu tempoya devam etmeye hazır.” dedi.

Yeni yıla girerken, Archer Havacılığın bu test kampanyası hover zarf genişlemesini içerecek şekilde Maker’ın tasarım yeteneklerini geliştirmek ve daha yüksek irtifalara ulaşmak için kullanılacak. Hover’ın ardından ileri uçuşa geçiş aşaması başlayacak. Archer Havacılık, Maker’ın test uçuşlarını genişletirken, 2023’te pilotlu ve dört koltuklu üretim amaçlı uçağını da ortaya çıkarmayı planlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu