Genel Havacılık

Kendi helikopterleri ile 3 ay Kuzey Amerika’yı dolaştılar

Ticari Helikopter Pilot Lisansı’na sahip Leigh Coates, erkek arkadaşı Mike Antoniak ile birlikte 5 ay süren Bell 505 ile Kuzey Amerika turunu tamamladı. Gezilerini birbirinden ilginç fotoğraflar ve videolarla süsleyen çift, sponsorluk almadan bu uçuşları gerçekleştirdi.

Leight, “Bir tür karavan hayatı gibi, sadece kamp malzemelerimizi helikopterde taşıyoruz.. Gezi esnasında çok soğuk olduğunda otellerde ve arkadaşlarla kalıyoruz” dedi. Gidilen bölgelerde kaplıcalar ve turistik yerleri hiç bir sponsor bulmadan ziyaret edip fotoğrafladılar.

 

Pilot ”Leight Coates” enteresan bir kişi:

10 yıl profesyonel ticari helikopter pilotu olarak çalışmış. Dünyanın İlk kadın Jet Suit ve Jetpack pilotu. Bordercross snowboard yapan pilot feci bir kaza yaşadı. Tedavisinin ardından tekrar uçmaya başladı. Aynı zamanda da yoga eğitmeni oldu.

Alaska’da uçarken her  fırsatta  yoga yapmaktan mutlu oluyor. Artık yaşam gayesi için tüm birikimini harcıyor. Kendisi ile yapılan söyleşide bu yaşamı nasıl sürdüyorsunuz sorusuna ise kendi cevabı: “Yıllarca kıçımla çalışmanın meyvelerini toplayarak”

Nasıl başladılar?

”Karar verip işi bıraktık, Mike ve ben kendimize bir Bell 505 aldık. Onunla amacımız ülke çapında uçmak, neşe ve mutluluk yaymak, insanları gezintiye çıkarmak ve eğlenceli maceraları paylaşmak. ”

Coates, günlük maceralarını Facebook ve İnstagram hikayelerinde paylaşıyor ve yol boyunca insanların bulması için hazineler bırakıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Böyle bir helikopter ile aylık uçuşun ortalama maliyeti 150,000 usd. civarı olarak hesaplanmıştır. Yani her bir kare fotoğrafın maliyetinin 1,000- usd. olduğunu düşünmekte fayda var. Hafta sonu için hazırladığım bu yazıda, bizler yapamasakta yapabilenleri, hayallerinin arkasında gidenleri takdir etmemiz gerekir diye düşünüyorum.

SEREF SEZGIN

30.10.2021

Kaynak:

İnstagram ve Facebook hesabı:  @helipilotleigh

Erkek arkadaşının hesabı ise: @HeliPilotMike

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu