Genel Havacılık

Almanya merkezli helikopter şirketi Wiking’in yönetimine kayyum atandı

Türk iş adamı, Başarı Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız’ın sahibi olduğu Almanya merkezli Wiking Helicopter Service GmbH şirketi, salgın sonrasında yaşadığı ekonomik türbülansın ardından iflas mahkemesine başvurdu. Şirkete kayyum atandı. 

Flight Global’in haberine göre, 15 Haziran’da ekonomik zorluklar nedeniyle şirket Bremen’deki Wilhelmshaven Mahkemesi’ne başvurdu. Dr Christian Kaufmann kayyum olarak yönetime atandı.

Şirket özellikle pandemi döneminde artan maliyetler nedeniyle sözleşmelerini yerine getirmekte zorluk çekmesiyle iflas masasına başvurduğunu açıkladı. Helikopter şirketi, kısa vadede uçuşlarına devam edecek. 

Petrol platformlarına uçuyor

Özellikle off shore olarak adlandırılan, karadan uzak noktalardaki petrol platformlarına uçuşlar konusunda uzman olan şirket yaklaşık 45 yıl önce kurulmuştu.

Halen filosunda 5 adet Airbus imalatı H145 ile 5 adet de AW139 tipi toplam 10 adet helikopter bulunuyor. Ayrıca Leonardo’ya da Wiking’in 2 adet AW139 siparişi yer alıyor. Şirkette ayrıca farklı helikopter tipleri için de bakım yetkisini bulunuyor.

Ferda Yıldız 2017’de ortak oldu

Almanya’nın kuzeyinde Wilhelmshaven’da merkezi bulunan Wiking Helikopter Service GmbH’ye 2017’de Başarı Holding’in sahibi iş adamı Ferda Yıldız ortak olmuştu. Uzun yıllardır elektronik sektörünün yanı sıra havacılıkta Kaan Air ile yer alan Ferda Yıldız, Almanya’nın yanı sıra Avustralya’da da helikopter yatırımı bulunuyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu