Genel Havacılık

Jet Partner filosunu ikinci uçakla büyütüyor

Uçuşlarına 2021 yılında Türkiye’nin ilk Nextant 400XTI model uçağını getirerek başlayan Jet Partner Havacılık aynı model ikinci uçağını da filosuna kattı. Toplam 8 koltuk kapasitesine sahip TC-CDY tescilli VIP uçak, iş adamlarının ve kurumsal şirketlerinin beğenisine sunuldu.

Amerika’dan ithal edilen 2013 model uçak, geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’na Türkiye’nin ilk Nextant pilotu ve aynı zamanda uçak sahibi Kaptan Pilot Mahmut Gürel tarafından getirildi. 8 VIP koltuklu, havada yaklaşık dört buçuk saat kalabilen uçağın yılbaşında operasyonlara başlaması planlanıyor.

Hafif Jet pazarının önemli oyuncusu

Jet Partner Havacılık Uluslararası Uçuş Departmanı Satış & Operasyon Müdürü Burcu Doğantekin ikinci NEXTANT ithalatı ile ilgili şunları söyledi:

Jet Partner Havacılık Uluslararası Uçuş Departmanı Satış & Operasyon Müdürü Burcu Doğantekin

“İlk uçağın ithalatında edindiğimiz değerli bilgiler ile yıllardır sektöre verdiğimiz hizmeti bu sefer kendi filomuzu genişletmek için kullandık. İkinci uçağımızın satın alınma, gümrük, TC tesciline geçiş işlemlerinin tamamını kendi kadromuz ile takip edip hızlı bir şekilde uçuşlara hazır hale getirmek için ithalat işlemlerini tamamladık.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan ve halen devam etmekte olan ve sektörümüzü ciddi anlamda etkileyen savaşların yarattığı negatif havaya rağmen yıllık bin saatin üzerinde uçuş gerçekleştirerek yolcularımıza güvenli ve aynı zamanda keyifli uçuş deneyimleri yaşattık.

Türkiye’de daha önce bulunmayan bu uçak tipini ülkemize getirerek hem bölgede bu uçak tipi için yeni bir portföy yarattık hem de işletme maliyetleri ve uçağın performansı değerlendiğinde midsize kabin ile gerçekleştirilmesine alışkın olduğumuz rotaları çok daha uygun fiyatlarla light jet sınıfından bir uçakla gerçekleştirilebildiğini göstermiş olduk.

Piyasada oluşan bu yeni talebi ve trendi değerlendik ve ikinci uçağımızı da yine aynı model seçerek filomuzu genişlettik. İkinci Nextant 400 XTI’ın oyuna girişi ile beraber fiyat/performans açısından kısa ve orta mesafeli uçuşlarda piyasada daha yoğun bir rekabet ortamı oluşmasını bekliyoruz”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu