Genel Havacılık

Japon Honda, makyajlanmış HondaJet Elite-S modelini tanıttı

Japon uçak imalatçısı Honda, operasyonel kapasiteyi artıran ve uçuş operasyonunu iyileştiren çeşitli yeniliklere sahip yeni “HondaJet Elite S” iş jetini tanıttı.

“Yenilik Devam Ediyor: Elite S” temalı ilk sanal ürün lansmanı gerçekleştirilen HondaJet Elite S, 90 kg’lık artırılmış kalkış ağırlığı sayesinde daha fazla yük taşıyabilecek veya daha fazla yakıt yüklenerek aynı yükle 255 km daha uzağa uçabilecek ya da tipik görevleri sırasında ek bir yolcu alarak (1 pilot + 6 yolcu) uçabilecek.

Ek olarak, FAA DataComm ve ACARS’ın yeni aviyonik özellikleri, iletişimin netliğini ve verimliliğini artırmak için geleneksel sesli komutları metin tabanlı mesajlaşma ile değiştiriyor. Yeni tanıtılan Gelişmiş Yönlendirme Takviye Sistemi (Advanced Steering Augmentation System/ASAS) ile birlikte Elite S, pilot iş yükünü daha da azaltıyor ve güvenliği en üst düzeye çıkarıyor.

FARKLI BOYA

HondaJet’in imza niteliğindeki dış profilini bir sonraki seviyeye taşıyan HondaJet Elite S, bronz, lüks gold altın rengi ve derin deniz mavisi renklerinde bulunan özel boya şemalarına sahip yeni bir stil sunuyor. Bu yeni renk seçenekleri, koyu kırmızı S ile özel bir Elite S logosu ile tamamlanıyor ve dış renk seçimlerine bağlı olarak daha fazla özelleştirme seçeneği bulunuyor.

Honda uçak şirketi, HondaJet Elite S’yi tanıtırken, şirketin yeni olasılıkları gerçekleştirmek ve iş havacılığına yeni değer önermek için en son teknolojiyi araştırma ve geliştirme konusundaki kararlılığını temsil eden özel bir boya şemasına sahip bir Elite S’yi tanıttı.

“HondaJet Elite, 2018 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana sınıfındaki en iyi performansı elde ederken aynı zamanda en verimli olmayı başardı ve yeni Elite S ile uçağın kabiliyetini genişletmek için bir adım daha atıyoruz.” diyen Honda Uçak Şirketi Başkanı ve CEO’su Michimasa Fujino, “Yeni Elite S’deki yenilik, tasarım ve mühendisliğin bir sonucu olarak, iş havacılığında bir kez daha yeni bir standart belirliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu