Genel Havacılık

İflas eden Piaggio’nun satışı için teklifler 30 Ocak 2024’te alınacak

İtalya’nın köklü havacılık şirketlerinden Piaggio’nun iflas isteminin ardından yeniden satışı için teklifler 30 Ocak 2024 tarihine kadar alınacak. 

P180 Avanti turboprop genel havacılık uçağı ile tanınan İtalyan şirket ile 13 grup yakından ilgileniyor. Yeni yatırımcılarının başvurarak şirket finans raporlarını aldığı açıklandı.

İtalyan imalatçının adı son 25 yıllık dönemde yaşadığı ekonomik türbülans ile sürekli satış ile gündeme geliyor. 2000’li yılların başında Türk yatırım grubuna teklif edilen Piaggio daha sonra Ortadoğulu şirketler ile ortaklık yapmıştı.

İflas sürecinde

Piaggio, salgın döneminde iflas başvurusunda bulunmuştu. Ancak 2022’de şirketin satışı gerçekleştirilememişti. Mayıs 2023’te yeni bir süreç daha başlatılmıştı.

Şirketin satışından sorumlu Carmelo Cosentino, Vincenzo Nicastro ve Gianpaolo Davide Rossetti, teklif sahiplerini “Esas olarak endüstriyel bir geçmişe sahip, şirketi tamamen satın almakla ilgilenen ve çoğunlukla İtalya veya Avrupa’da bulunan birinci düzey şirketler veya konsorsiyumlar” olarak nitelendirmişti.

Yüksek hızlı

P180 Avanti, ters motorları ile farklı bir tasarıma sahip. Uçakta iki adet PT6 serisi motor bulunuyor. Menili 2 bin 795 kilometre olan uçağın yolcu kapasitesi 8. 

Saatte 741 kilometre hız çıkabilen uçağın fiyatı yaklaşık 7 milyon dolar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu