Havayolları

THY sipariş mi iptal edecek?

Türk Hava Yolları, ilk Airbus A350 yolcu uçağını alıp sessizliğe bürünürken bugün genel bir Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklama yaptı. THY uçak siparişini iptal edebileceğinini sinyallerini verdi.

Halen THY’nin 25’i kesin 5 opsiyon toplam 30 adet Airbus A350 siparişi bulunuyor. Sadece ilk uçağın teslim edildiği A350’lerde toplam sipariş sayısının 9’a kadar indirilebileceği ifade ediliyor. Ancak bu konuda nasıl bir orta yol bulunacağı merakla bekleniyor.

Diğer taraftan THY Boeing ile de masada. 14 adet 787 uçağını teslim alan THY, Boeing 737 MAX siparişlerinin bir bölümünü iptal etmek istiyor. THY bir taraftan da Airbus ile Boeing arasında dengeyi de sürdürmeyi hedefliyor.

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

“Pandeminin havacılık sektörü üzerindeki etkilerine ilişkin mevcut durumu göz önünde bulundurarak, Türk Hava Yolları, filo planlarını gözden geçirmiş ve Airbus firmasıyla mutabık kalarak belirli teslimleri yeniden planlamıştır. Aynı zamanda, Türk Hava Yolları’nın geleceği için sağlam bir temel sağlamak adına, mevcutta teslim edilmemiş siparişler, havayolunun operasyonel ve finansal kapasitesi doğrultusunda yeniden planlanmıştır. Yapılan bu planlamada, Airbus firması ile Türkiye arasında var olan ve sektörün içinde bulunduğu bu zor zamanlarda elzem olan güçlü endüstriyel ilişkiler de dikkate alınmıştır”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. 10 uçak işletmek pahalıya gelir. Onun yerine sözleşmesi biten kiralıkları göndermesi daha mantıklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu