Savunma

Leonardo Taktik Çok Görevli Radar sistemini Eurosatory’de tanıtıyor

İtalyan savunma ve havacılık devi Leonardo, Taktik Çok Görevli Radar (TMMR) sistemini, Paris’te bugün kapılarını açan Eurosatory 2022 Fuarı’nda sergiliyor. Başta yeni nesil drone sistemleri olmak üzere küçük ve hızlı hareket eden hava tehditlerini tespit etmek, sınıflandırmak ve takip etmek için geliştirilen Aktif Elektronik Olarak Taranan Dizi (AESA) radarı silahlı kuvvetlerin durumsal farkındalığını artırıyor.

Tamamen dijitalleştirilmiş ve C-bandına sahip TMMR, mini ve mikro insansız hava araçlarının yanı sıra 360 dereceye kadar genişletilebilen kapsama alanı ve farklı hedeflere bağlı olarak 7 ila 25 km arasında değişen algılama aralığı, asimetrik operasyonlarda eksiksiz ve anında gözetleme sağlıyor.

50 kg’dan az

TMMR, 50 kg’dan az ağırlığı, küçük boyutu ve düşük enerji tüketimi gerektiren en son teknolojisi sayesinde hızla değişen bağlamlarda kolayca taşınabilir ve konuşlandırılabilir. Bu özellikleriyle operatörler için yüksek performans ve kullanım kolaylığının mükemmel kombinasyonunu sunuyor. 

Sürekli gelişen taktik-stratejik senaryoları göz önünde bulunduran Leonardo, yeni TMMR’nin temel aldığı Galyum Nitrür (GaN) teknolojisi, tamamen şirketin kendi dökümhanesinde geliştirilmiş ve üretildi. Mikro elektronik bileşenler alanında Avrupa’nın ayırt edici bir varlığını temsil ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu