Genel Havacılık

Embraer’den ilk çeyrekte 33 adet ‘Ipanema 203’ teslimatı

Necdet GÜRSOY

Brezilyalı imalatçı Embraer’in tarımsal havacılık bölümü, 2023’ün ilk çeyreğinde 33 adet ‘Ipanema 203’ uçağı satarak bu iş kolunda güçlü ticari faaliyetini sürdürdü. Bu işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 daha fazla.

Brezilyalı üretici, bu yılı 55 uçağın satıldığı 2022’ye benzer veya daha iyi bir satış hacmiyle kapatmayı bekliyor. Sene başındaki olumlu performans ve son 12 ayda biriken iş yükü ile yeni siparişler artık gelecek yılın üretim planlama ve teslimatlarına dâhil ediliyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİ VE GELENEĞİ BİRLEŞTİRİYOR

2022’de teslim edilen 55 ve 2021’de teslim edilen 42 uçakla karşılaştırıldığında, 2023’ün sonunda 65 adet uçağın üretilip teslim edilmesi bekleniyor. Sektörün mevsimselliği nedeniyle en yüksek sevkiyat hacmi ikinci yarıda gerçekleşiyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Embraer Ipanema Program Yöneticisi Sany Onofre, “Teslim edilen uçak hacminde art arda üç yıl büyüme yaşadık, bu da müşterilerimizin ve operatörlerimizin Ipanema 203’e duydukları yüksek güveni vurguluyor. Yüksek teknoloji ve geleneği birleştiren Ipanema 203, yüksek üretkenlik ve düşük işletme maliyetlerinin bir mihenk taşı olmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Piyasada biyoyakıt (etanol) ile uçmak için sertifikalı ve seri olarak üretilen tek uçak olan Ipanema uçağı, São Paulo’nun iç kesimlerinde, Botucatu’daki Embraer biriminde üretiliyor. Uçak, 1-5 Mayıs tarihleri arasında Ribeirão Preto’da düzenlenecek Tarımsal Teknoloji Fuarı Agrishow – International’ın öne çıkanları arasında yer alacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu