Genel Havacılık

Embraer ve Porsche’tan ‘düet’

Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer ve Porsche aynı tasarım ekibi tarafından hazırlanan Phenom 300E ve Porsche 911 Turbo S’i meraklılarına sundu. İki imalatçı aynı çizgilere sahip toplam 10 uçak ve araç imal edecek. ‘Düet’ olarak adlandırılan tasarım kısa sürede büyük ilgi gördü.

Embraer Executive Jets Başkanı ve CEO’su Michael Amalfitano, “En üst düzey müşteri deneyimini sunma ruhuyla, havacılık ve otomotiv endüstrilerindeki en önemli markalardan ikisini birleştiriyor, spor otomobil üretimindeki zirveyi hafif jetlerdeki pazar kıyaslamasıyla bir araya getiriyor” dedi.

Tek pilota sertifikalı olan Phenom 300 iş jeti sınıfının en hızlısı olduğunu belirten Amalfitano, “Duet, Phenom 300E ve 911 Turbo S’yi mükemmel bir uyum haline getiriyor. Bu uyum aynı zamanda Porsche tarafından tasarlanan kabinle de birleşiyor” diye konuştu.

Porsche AG’de Bireyselleştirme ve Klasik Başkan Yardımcısı Alexander Fabig, “Porsche ve Embraer bir dizi ortak değeri paylaşıyor. İşbirliğimizin bir parçası olarak, jet ve spor otomobil sahiplerinden oluşan müşteri grubu için eşit derecede çekici olan benzersiz bir araç üzerinde birlikte çalışmak için her iki markanın bilgi birikiminden faydalandık” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu