Genel Havacılık

EBACE fuarı ertelenebilir

Her yıl mayıs ayında Cenevre’de gerçekleştirilen ve iş jetleri-özel uçaklar-helikopter imalatçılarını ve işletmecilerini bir araya getiren EBACE Fuarı’nın ertelenme riski ortaya çıktı. İsviçre’de gerçekleştirilen ve 26-28 Mayıs tarihleri arasında yapılan fuar, bu yıl artan Corona Virüsü riski nedeniyle iptal edilebileceği sektörde konuşuluyor.

Organizasyonun sahibi olan Ulusal İş Havacılığı Birliği (NBAA) Sözcüsü Dan Hubbard, geçen yıl fuara 400’den fazla şirketin, 50 civarında hava aracının katıldığını, 13 bin kişinin geldiğini belirterek, “Corona Virüsü nedeniyle bir çok organizasyonu iptal ediliyor. Bu konuda üyelerimiz, fuar organizatörü ve İsviçre hükümeti ile yakın temastayız. Yakın bir zamanda gelişmeleri paylaşacağız” dedi.

BÜYÜK FUARLAR İPTAL EDİLDİ

EBACE, Cenevre Havalimanı apronunda yer alan Palexpo Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Palexo aynı zamanda Avrupa’nın en büyük otomobil, saat ve yat fuarlarına da ev sahipliği yapıyor. Ancak Corona Virüsü nedeniyle İsviçre Hükümeti 28 Şubat – 15 Mart arasındaki tüm fuarları durdurmuştu. İki büyük fuar organizasyonu da iptal edilmişti.

SİNGAPUR’A DÜŞÜK KATILIM

Geçtiğimiz ay Singapur Changi Havalimanı’nda düzenlenen Singapur Airshow ise virüsün azizliğine uğramıştı. Bir çok batılı şirket katılmazken, Singapur hükümetinin aldığı detaylı önlemler sayesinde organizasyon sönük de olsa yapılabilmişti. Singapur fuarına Bombardier, Textron Aviation ve Gulfstream katılmamıştı. NBAA ayrıca Çin’in Şanghay kentinde 21-23 Nisan’da gerçekleştireceği Asya İş Havacılığı Birliği Fuarı’nı da iptal etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu