Genel HavacılıkHaberler

Citation XL’lere ikinci bahar

Özel jet seyahatine olan talebin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasıyla ikinci el Cessna Citation Excel ve XLS’leri yenileyen ABD’li CitationPartners, bu yıl aldığı altı siparişten üçünü teslim etti.

“Citation Excel Eagle” adlı iki aşamalı programının ilk aşamasında özel jet kiralama şirketi NetJets’ten aldığı yarım düzine Excel iş jetini Citation Excel Eagle’a yükselten CitationPartners bunları doğrudan müşterilere sattı.

Satılık ikinci el jetlerin kısıtlı sayıda olması nedeniyle programın ikinci aşamasını devreye sokan şirket, mevcut Excel ve XLS sahiplerinin kendi Excel/XLS’lerine baştan sona yenileme programını uygulamalarını sağlayacak. Bu program 2022 yılında başlatılacak.

Cessna’nın eski İcra Kurulu/Onursal Başkanı Russ Meyer, Jr. “CitationPartners”in yönetim kurulunda yer alıyor.

Program kapsamında halen 560XL kuyruk tescilli uçak Textron Havacılığın Wichita Citation Servis Merkezi’nde bir incelemeden geçiyor. Yeni parça veya sistem gerektiren inceleme sırasında ortaya çıkan aksaklıklar 25 bin dolara kadar değiştirilecek. Masrafın 25 bin doları nadiren geçebileceği tahmin ediliyor.

Bu çalışma tamamlandıktan sonra, uçak Wichita Eisenhower Ulusal Havalimanı’ndaki pistin karşısında yer alan Yingling Havacılık tesislerine gönderilecek. Burada dış boyası sıyrılıp yeniden boyanacak olan uçağın iç kısmı müşteri tarafından seçilen kumaşlar, renkler ve oturma seçeneklerine göre yenilenecek. Uçak, Garmin G5000 aviyoniklerle donatılacak. CitationPartners uçağı beş ay içinde dönüştürmeyi garanti ediyor.

İlk aşamada uygulanan yükseltme paketinin aynısı ikinci aşama kapsamında kendi Excel/XLS uçaklarını getirecek müşteriler için de uygulanacak ve ikinci aşama yenilemenin maliyeti 1,49 milyon dolar olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu