Genel Havacılık

Çinli AVIC MA60 uçağı yağmur için bulut tohumluyor

Çin Havacılık Endüstrisi Kurumu (AVIC) tarafından üretilen ve Xi’an, Yanliang’dan havalanan MA60 bulut tohumlama uçağı yaklaşık iki saatlik uçuşun ardından Lanzhou Zhongchuan Uluslararası Havalimanı’na indi ve transfer teslimatını başarıyla tamamladı.

Ardından MA60 bulut tohumlama uçağının ilk uçuş töreni Gansu Uçak Bulut Tohumlama Üssü komuta merkezinde gerçekleştirildi. Tören sırasında MA60, bulut tohumlama operasyonu ile ilk gösterisini yaptı.

MA60 gelecekte, bulut tohumlama görevlerini yürütmek ve Kuzeybatı Çin’deki ve hatta tüm ülkedeki hava manipülasyon operasyonlarında önemli bir güç olarak Gansu’da konuşlandırılacak.

Yüksek performanslı bir yapay hava manipülasyon uçağı olan MA60, atmosferik algılama, katalitik operasyon, havadan yere iletişim ve görev entegrasyonu dahil olmak üzere bir dizi gelişmiş sistemle donatıldı. Bu sistemler, yapay yağmur artırma, yağmuru bertaraf etme, meteorolojik algılama işlevlerini gerçekleştirebiliyor. Uçak, havadan yere iletişim ve doğru algılama, verimli kataliz ve çapraz bölge çalışması yeteneğine sahip bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu