Genel Havacılık

Büyükada’daki heliporta yargı dur dedi

İstanbul Büyükada’da ambulans helikopterlerin kullanması için inşası planlanan heliportun yapımını İdare Mahkemesi durdurdu.

Duvar Gazetesi’nin haberine göre, Büyükada Nizam Mahallesi’nde, Seferoğlu Köşkü’nün bulunduğu kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında bir helikopter pisti yapılmasını öngören imar planı değişikliği, 17 Haziran 2020 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

“Heliport” adını taşıyan projenin amacı, ulaşım çeşitliliğini artırmak ve olumsuz hava koşullarında ya da acil durumlarda adaya ulaşımı sağlamak olarak açıklandı. Kamu yararı taşımadığı gerekçesiyle ada halkının tepki gösterdiği proje, 29 Temmuz 2020 tarihine kadar askıda kaldı. İçinde Adalar Kent Konseyi’nin de bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü imar planında değişiklik yapılmasına dair itirazlarını Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sundu.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Büyükada’nın tamamının kentsel ve doğal sit alanı olduğunu hatırlatarak projeyi yargıya taşıdı. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin de müdahil olduğu dava, İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görüldü. İmar planı değişikliğinin hukuka aykırı olduğunu ve telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabileceğini belirten mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi (duvar)

Haberin tamamı için tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu