Genel Havacılık

‘Airtaxi’ 23 Nisan’da Boğaz’ı geçecek

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı AIRTAXI Dünya Kongresi, Kocaeli’de dikey hava gösterisiyle sona erdi. Gösteride yerli uçan otomobil AirCar da havalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Airtaxi’lerde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi, ilk insanlı uçuş denemesi için 23 Nisan’ı işaret etti.

AirTaxi Dünya Kongresi kapsamında Bilişim Vadisi’ndeki helikopter pistinde düzenlenen AirTaxi Dikey Hava Gösterisi’ni izleyen Varank, gazetecilere, Bilişim Vadisi’nin Türkiye’nin mobilite çalışmalarına en büyük katkıyı veren Türkiye’nin en büyük teknoparkı olduğunu söyledi.

23 Nisan’da Galataport’tan Üsküdar’a uçuş

Bilişim Vadisi’ne misafirleri davet ettiklerini aktaran Varank, burada en küçüğünden en büyüğüne kadar hava araçlarından bir gösteri yapıldığını dile getirdi.

Varank, “Dünyanın şu anda en hızlı dronunu Türkiye’de bir girişim firmamız üretiyor.” diyerek, şöyle devam etti:

“Bunun bir şovunu izledik. AirCar diye insanlı taşımacılık yapacak yine bir firmamızın küçük bir havalanma gösterisini izledik. Biz inanıyoruz ki doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaparsanız dünyada çok başarılı olabilirsiniz. İşte bunu İHA’lardan, SİHA’lardan zaten görüyoruz. Dünyada şu anda insansız hava araçları, SİHA’lar dediğimizde insanların aklına ilk Türkiye geliyor. Uçan arabalarda da AirTaxi’lerde de biz Türkiye’de müthiş bir potansiyel olduğunu biliyoruz. Firmalarımız harıl harıl bu alanlarda çalışıyor. Doğru zamanda, daha teknolojinin tam gelişmediği, dünyada bu sektörün ve pazarın açık olduğu bir zamanda, biz de bu işlere yatırım yaparak inşallah dünyada ileride başarılı bir ülke konumuna geleceğiz. Biz buna inanıyoruz. AirCar firmamızın aracını biraz önce inceledik. Kendileri 23 Nisan’da Galataport’tan Üsküdar’a insanlı bir uçuş yapabileceklerine inandıklarını söylediler. Biz de arkadaşlarımızla regülasyon buna müsait midir, güvenlik anlamında bu yapılabilir mi? Bunu çalışacağız. Arkadaşlarımız 23 Nisan’a bunu yetiştirebilirlerse Türkiye’den bir AirTaxi, uçan araba 23 Nisan’da Galataport’tan Üsküdar’a uçmuş olacak. İnşallah başarırlar. İnşallah biz izinleri çıkarabiliriz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu