Genel HavacılıkHaberler

Airbus’tan ‘vegan’ helikopter kabini

Airbus, bir müşterisinin isteği doğrultusunda kabininde hiç bir hayvan ürünü kullanılmayan bir helikopter kabin tasarımına imza attı. Airbus Corporate Helicopters’ın (ACH) tarafından gerçekleştirilen tasarımla ortaya çıkan ACH145, moda öncüsü Daniela Brunner’ın yönlendirmesi ile tamamlandı ve Alman inşaat girişimcisi Dr Urs Brunner’a teslim edildi. Helikopter Dubai AirShow’da sergileniyor.

Vegan akım giderek daha fazla insan tarafından hayat tarzı olarak benimseniyor. Veganlar, hayatlarından hayvansal ürünleri de çıkartıyor. Örneğin deri görünümü verilmiş ama sebzelerden üretilen ayakkabı kullanıyorlar.

Benzer bir durum havacılık sektöründe de hayata geçirildi. VIP yolculara hizmet veren helikopterde lüks hissi için gerekli olan deri unsurlar, görsel ve dokunsal deri deneyimini karşılaştırılabilir dayanıklılıkla yakalayan Ultraleather ile değiştirilerek yolcuya sunuluyor.

ACH145 tipi çift motorlu helikoptere uygulanan kabinde altı yolcu koltuğu, merkezi saklama dolabı, arka bölme ve kokpit kontrol noktalarında vegan ürünler kullanıldı. Ancak havacılıkta kullanılan her türlü malzemenin özel olarak sertifiye edilmesi yani testlerden geçirilerek havacılık otoritelerinden onay alması gerekiyor.

Ürün yelpazesinde hiçbir hayvansal ürün bulunmayan ve tüm kazancını hayvan refahına bağışlayan özel moda evi Giulia & Romeo’nun kurucu sahibi Daniela Brunner, helikopterin etik değerleriyle tutarlı olmasını istedi.

Havacılıkta yeni standartlar

ACH Başkanı Frederic Lemos ise “Ekibimizin bu ısmarlama ACH Line iç tasarımını yaratma konusundaki çalışmalarıyla gurur duyuyoruz. Kullandığımız malzeme havacılık kullanımı için sertifikalıdır ve aşınmaya dayanıklıdır, ancak yalnızca tek yönde esnetilebilir, bu da özellikle koltuklarda çalışmak zor olduğu anlamına gelir.

Uygulamalı ekibimizin işçiliği burada çok önemli hale geldi ve müşterilerimizin isteklerini karşılamanın aynı zamanda harika görünen pratik bir yolunu bulduğumuzu söylemekten memnuniyet duyuyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu