Genel Havacılık

Acun’un uçağı gelir gelmez uçmaya başladı

ÖZEL HABER – Televizyoncu Acun Ilıcalı, iş jetini büyüterek Challenger 605’i satmış ve yerine 2012 model Global. XRS almıştı. 13 milyon dolara satın aldığı yeni iş jetini Acun geçen hafta ABD’den Türkiye’ye getirdi.

TC-ACN tescili alan uçak, pilotlarının eğitimi için uçuşlarına başladı. Bon Air tarafından işletilen uçak, önce İstanbul Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na uçtu. TC-ACN dün de Dalaman Havalimanı’ndaydı. Uçağa intibak sürecindeki pilotlar Dalaman Havalimanı’nda çok sayıda iniş kalkış çalışması gerçekleştirdi. 

Ultra uzun menzilli iş jeti ile ABD’ye veya televizyon çekimlerini yaptığı Dominik Adası’na duraksız uçabilecek Acun Ilıcalı, 2011’den bu yana özel jet kullanıyor. Cessna Citation XL ile uçak kullanmaya başlayan Ilıcalı, yıllık en az 500 saat uçuş gerçekleştiriyor. Uçağı en az 200 saat de kiraya veriyor. (Haberimiz kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Allahtan kim olduğunu bilmem,görsem tanımam. Önemli bir kişilik, bir şahsiyet olduğunu idrak ettim ama. İtibarda tasarruf olmayacağını da hüzünlü bir şekilde öğrenmiştim zaten. Demek ihtiyacı ve de parası varmış ki almış. Hayırlı olsun, güle güle binsin. Şahsiyet ve kişiliğine bir de azamet katacağından kim emin olmayabilir ki ?
    Dünyanın her türlü hali var, yolda kalıp eziyet çekmesin, bence uygun bulursa ve hazır eli değmişken bir ikincisini
    de alsın derim. Biri mesela tamirdeyken öbürünü kullanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu