Genel HavacılıkHaberler

900 kez tek motorlu uçakla Atlantik Okyanusu’nu aştı

Fransız uçak imalatçısı Daher, TBM uçaklarıyla ferry uçuşu gerçekleştiren kadın pilot Margrit Waltz’ın kariyerinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını duyurdu. TBM 940 turboprop uçağıyla bu ay Fransa ile ABD arasında gerçekleştirdiği transatlantik yolculuk esnasında 900’ncü ferry uçuşunu tamamlayan Margrit Waltz yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Dünyanın en deneyimli ferry pilotlarından biri olan Waltz, N64MA tecilli uçağı ABD, Indiana’daki yeni sahibine teslim etmek üzere 11 Mayıs’ta TBM üretim tesislerinin bulunduğu Fransa, Tarbes Lourdes Havaalanından yerel saatle 13.11’de havalandı. Dönüm noktası yolculuğunu 15 saat 38 dakikalık bir uçuş süresinde tamamlayan Waltz, İngiltere, İzlanda, Kanada ve ABD’nin Maine ve Pensilvanya eyaletlerinde molalar verdi ve üç günlük yolculuğun sonunda Delaware County Havalimanı’na vardı.

Bu 900’ncü ferry uçuşu, Pensilvanya’da yaşayan Almanya doğumlu ferry pilotu için genel havacılık hizmetinde 45 yıllık faaliyete işaret ediyor.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Waltz, 1991’de Daher için Atlantik Okyanusu üzerinden TBM uçağı taşıyan ilk pilotlardan biriydi. O zamandan beri, Kuzey Amerika kıtasına 200’den fazla TBM teslim ederken, diğerlerini de Afrika, Asya ve Avustralya’ya uçurdu.

Daher Uçak Bölümü Başkan Yardımcısı Nicolas Chabbert, “Son 30 yılda Daher adına ferry uçuşları yapan Margrit’in GPS’in havacılıkta güvenilir bir şekilde kullanılabilir hale gelmesinden önce başlayan ve bugün kabul ettiğimiz aviyonikteki birçok ilerlemeden önce başlayan kariyeri turboprop uçağımızı kendi kategorisinde lider yapan değerleri yansıtıyor.” dedi.

TBM ile olan deneyimini hatırlatan Waltz ise, “İlk görüşte aşktı, çünkü o sırada uçtuğum TBM oldukça iyiydi. Son 30 yıldaki güveninden dolayı Daher’e teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu