Fuar

MMU Singapur’da

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ)  tarafınan geliştirilen Milli Muharip Uçak (MMU), yarın kapılarını açacak Singapur Havacılık Fuarı’nda Uzakdoğu Asya Pazarı’na tanıtılacak.

MMU, 2019’da Paris Havacılık Fuarı’nda dünyaya tanıtılmıştı. Araya giren salgından sonra bu sefer MMU mock-up yani birebir modeli Uzakdoğu Asya’nın en büyük fuarı olan Asian Aerospace’e götürüldü. TUSAŞ özellikle bu pazarda farklı ülkelere projeyi tanıtmayı hedefliyor. 

Bu yıl TUSAŞ yurtdışı fuarları konusunda adeta gaza basmış durumda. Yıla Singapur ile başlayan TUSAŞ, çok sayıda fuara katılmayı hedefliyor.

 

18 Şubat’a kadar sürecek

15-18 Şubat tarihleri arasında Changi Sergi Merkezi’nde bir araya gelecek. Pandemi döneminen en büyük fuarı olması bekleniyor. 

39’dan fazla ülke/bölgeden 13.000’den fazla katılımcı şirket yer alacak.

En büyük 20 küresel havacılık şirketini fuarda olacak. 

Airbus, Aviation Industry Corporation of China, Bell, Boeing, Eaton Corporation, Israel Aerospace Industries, L3Harris Technologies, Leonardo gibi kilit sektör oyuncuları 

Lockheed Martin, Pratt & Whitney, Rafael Advanced Defence, Rolls-Royce, Safran, ST Engineering, Thales ve Turkish Aerospace, Singapore Airshow 2022’de yenilikleri sergileyecek.

İsrail’den Avnon Group, İsviçre’den Diethelm Keller Aviation, ABD’den Essentium, Singapur’dan Shell Aviation ve Almanya’dan Volocopter de katılımlarını onayladı.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu