Fuar

İstanbul AirShow’da 6 adetlik Embraer E195-E2 anlaşması

Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer, bugün kapılarını açan İstanbul AirShow’da flaş bir sipariş açıkladı.

Umman’ın düşük maliyetli havayolu şirketi Salam Air ve Embraer arasında 6 adetlik E195-E2 tipi uçak için anlaşma sağlandığı belirtildi.

Sınıfının en sessiz ve en verimli uçağı olan E195-E2, 2023’ün sonundan itibaren 135 koltuklu konforlu bir çift sınıf konfigürasyonda teslim edilecek.

3’üncü Çeyrek birikimine eklenecek olan anlaşma, uygulanan tüm opsiyonlarla birlikte liste fiyatı üzerinden 934,6 milyon ABD doları değerinde.

Muscat merkezli düşük maliyetli taşıyıcı, doğru boyutlandırmanın sağladığı avantajlar ve esneklik için tüm Airbus dar gövdeli filosuna katılmak ve tamamlamak için E195-E2’yi seçti.

SalamAir Mohamed Ahmed anlaşmaya ilişkin açıklamasında, “Uçak, filo portföyümüzün temel bir parçası olacak şekilde büyüyecek. Ortadoğu’d E195-E2’yi uçuran ilk havayolu olmak bizim için heyecan verici. Embraer’in uçağı en iyi çevresel verimliliği, çalışma performansını ve yolcu konforunu temsil ediyor. Uçağın sofistike aerodinamiği, yeni kanat tasarımı ve yeni teknolojileri olağanüstü enerji verimliliği sağlıyor. Bu uçaklar büyümemizin bir sonraki sınırı için mükemmel. Bu pazarların ihtiyaçlarına uygun yakıt verimliliği ve kapasitesi sayesinde havayolunun yeni yerel ve bölgesel şehirler açmasını ve bu destinasyonlara sıklığını artırmasını sağlayacaklar. Yeni filo başlangıçta Umman içindeki 4 petrol sahası ve 4 uluslararası havalimanı da dahil olmak üzere iç hat uçuşlarında kullanılacak, daha fazla uçak aldıkça bunları bugün Umman’a bağlı olmayan komşu ülkelerdeki bölgesel havalimanlarında kullanabileceğiz” açıklamasında bulundu.

Embraer Ticari Havacılık Başkanı ve CEO’su Arjan Meijer önemli anlaşmaya ilişkin açıklamasında, “Genellikle uzun mesafeli seyahatlere odaklanan bir bölge olan Orta Doğu’da büyümek harika. Embraer için, SalamAir gibi öncü düşük maliyetli bir taşıyıcının, E-Jetlerin LCC senaryosunda sağladığı değeri tanıdığını ve ağları büyütmek ve sürdürmek için daha geniş dar gövdeleri tamamladığını görmek de önemlidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu