Fuar

HAVELSAN’ın ABD’deki şirketi ITSEC fuarında yeni simülasyon sistemini tanıttı

Türk savunma sanayiinin yazılım evi ve simülasyon merkezi HAVELSAN, ABD’de Orlando’da düzenlenen ITSEC 2021 Fuarı’na katıydı. HAVELSAN’ın fuarda, ortak olduğu ABD merkezli Quantum3D şirketi ile yeni pazarlara açılmak için görüşmeler yaptı.

Genel Müdür Dr. Mehmet Akif Nacar liderliğindeki HAVELSAN ve Quantum3D ekibi, dünyanın en büyük modelleme, simülasyon ve eğitim teknolojileri etkinliği olarak tanımlanan fuarda, endüstri temsilcileri ile bir araya geldi. İş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

Yeni ürün MR IG

HAVELSAN’ın sahip olduğu Quantum3D, fuarda Karma Gerçeklik Görüntü Üretimi (MR IG) görsel sistemini tanıttı. Yeni simülasyon sistemi , şirketin Independence IDX görüntü oluşturucu ve MANTIS görüntü oluşturma yazılımı ile entegre edilmiş, göz sınırlayıcı çözünürlüklü başa takılan ekrana sahip Varjo XR-3’ü içeriyor.

Şirket, MR IG’nin uçuş eğitimindeki öğrenci pilota 360 derecelik görsel sağlarken bu veriyi pahalı, çok kanallı dome görüntüleme sistemlerine ihtiyaç olmadan sunuyor. Geliştirilen yeni teknoloji ile simülatörün ilk satın alma maliyetini ve devam eden bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Fuara 55 ülkeden 400’ün üzerinde şirket katıldı. Ağırlıklı olarak askeri simülasyon sistemlerinde yeni nesil teknolojilerin sergilendiği ITSEC 2021 5 bine yakın profesyonel tarafından ziyaret edildi.

HAVELSAN 2016’da Quantum3D şirketini satın almıştı

HAVELSAN. yaklaşık 1,5 yıl süren görüşmelerin ardından Silikon Vadisi’nde bulunan Qantum3D şirketinin yüzde 100 hissesini satın almıştı. Şirketin en önemli ürününü ise simülatörlerde yer alan görüntü sistemi oluşturuyor. Bu teknolojinin ülkemize aktarılması açısından Quantum3D önemli bir yere sahip.

Halen Quantum3D şirketi tarafından geliştirilen görüntü üreteci IDX80, uzay yolculuğu hizmeti sunan Virgin Galactic şirketinin mekik sisteminde pilotların eğitimi ve yolcuların uçuşa hazırlığında kullanılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu