Finans

THY’nin ve Pegasus’un kredi notları açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, hem Türk Hava Yolları (THY) hem de Pegasus için kredi notunu açıkladı. THY B+ seviyesini korurken Pegasus negatif görünümünden olumluya döndü. Pegasus’un notu BB- oldu.

Her iki şirket de kredi notları ile ilgili olarak Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yaptı, hissedarlarını bilgilendirdi.

THY’nin açıklamasında, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 18.09.2023 tarihinde ortaklığımızın B+ seviyesindeki kredi notunu teyit ederek, not görünümünü Türkiye ile benzer şekilde negatiften durağana yükseltmiştir.” Denildi.

THY’nin kredi notu için tıklayın

Pegasus Hava Yolları tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Fitch kredi derecelendirmesi hakkında açıklamada detaylar şöyle verildi:

“Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Limited (“Fitch”), Şirketimizin uzun vadeli kredi derecelendirme notunu (IDR) BB- olarak korumuş ve negatif görünümü durağan olarak güncellemiştir. Fitch, Şirketimizin 19.04.2021 tarihli özel durum açıklamasına konu yurt dışında ihracı tamamlanan tahvillere ilişkin uzun vadeli kredi derecelendirme notunu da BB- olarak teyit etmiştir.”

Pegasus için Fitch değerlendirmesi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu