Hava KuvvetleriHavayolları

Meksika Hava Kuvvetleri Boeing 737-800’leri sattı

Meksika, kemer sıkma politikaları doğrultusunda Hava Kuvvetleri tarafından kullanılan iki adet Boeing 737-800 tipi uçak envanterden çıkıyor. Personel ve kargo taşımada kullanılan 737-800’ler yeniden kurulan Mexicana de Aviación Havayolları’nda uçacak.

scramble.nl sitesinin haberine göre, Meksika son dört yılda devletin VIP uçuşlarında kullanılan uçak ve helikopterlerinin satışı için ciddi bir çaba içinde. Önce Boeing 787 Dreamliner tipi VIP donanımlı uçak satışa çıkartılmıştı. Uzun süre müşteri bekleyen uçak Tacikistan tarafından satın alındı.

Mexicana Havayolları kuruldu

Geçtiğimiz Ocak ayında hükümet, Meksika’nın 2010 yılında faaliyetlerini durduran bayrak taşıyıcı havayolu Mexicana de Aviación’un markasını satın aldı. Havayolu eski durumuna getirilmesi için Meksika Hava Kuvvetleri’nin envanterindeki üç Boeing 737-800’ünden ikisi, seri numaraları 3526 (44437) ve 3528 (63325) sırasıyla 24 Kasım ve 2 Aralık’ta Coahuila eyaletindeki Saltillo Havalimanı’na geldi.

Geçtiğimiz hafta, 3526 kuyruk numaraları uçak Mexicana renklerine boyandı. Sivil XA-ASM tescilini aldı. İlerleyen günlerde üçüncü 737-800’ün de askeri görevden alınarak havayoluna verilmesi bekleniyor.

Havayolu askerin kontrolünde

Geçtiğimiz günlerde Reuters haberine göre kurulan şirketin askerlerin kontrolünde olduğuna dikkat çekilmişti. Mexicana için önce uçak kiralama çalışması yapılmış ancak yüksek kira bedellerinin ardından havayolunun filosu için farklı bir arayışa geçilmişti.

Şirket seferlerine uçakların bakımlarının tamamlanması ve sivil havacılık yetkililerinin verecekleri onay sonrasında başlayacak.

İki Boeing 737 daha var

Halen Meksika Hava Kuvvetleri’nin envanterinde iki adet de VIP koltuklu Boeing 737 daha bulunuyor.

Askeri yetkililer en son bu uçakları İsrail’de kalan Meksikalıların taşınmasında kullanılmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu