Haberler

EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu asil üyeliğine Özcan Durukan seçildi

Türkiye’nin de dahil olmak üzere Avrupa çapında 41 devletin üyesi bulunduğu  Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) üst düzey görevlerinden biri olan Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu üyeliği için üye devletler tarafından bildirilen adaylar arasından Türkiye adına Özcan Durukan asil üye olarak seçildi.

Hava Trafik Kontrolörü olarak kariyerine başlayan Durukan, halen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yapıyor.

4 asil ve 4 yedek üyeden oluşan ve merkezi Brüksel’de bulunan EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu, Fon kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına yönelik tüm üye devletler ve Ajans adına üst düzey karar alma yetkisine sahip bulunuyor.

Söz konusu Fon Gözetim Kurulu; miktarı halen yaklaşık 1,8 milyar €’ya ulaşmış bulunan Emeklilik Fonu varlıklarına yönelik finansal hedef ve stratejilerin oluşturulması, bu kapsamda piyasa enstrümanları kullanılarak fon yatırım ve cari varlıklarının yönetimine ilişkin görev süresi boyunca gerekli politikaların belirlenmesi hususunda çalışmalarda bulunuyor.

Ülkemizce, gerek 2005 yılında söz konusu fonun oluşturulması ve kaynaklarının tesis edilmesine ilişkin kuruluş sürecinde gerekse aradan geçen süre içerisinde de fon varlıkları, fon yönetimi ve işleyişine yönelik karar oluşturma sürecinde aktif olarak katılım sağlanmıştır.  Fonun dünya çapındaki faaliyetlerinin yönetimi adına Ülkemiz tecrübe ve birikimlerinin söz konusu Kurul’da yer alarak değerlendirilmesi Ülkemiz adına bir önemli bir kazanım niteliğinde bulunuyor.

DHMİ’den Özcan Durukan EUROCONTROL Emeklililik Fonu Gözetim Kurulu Üyesi oldu

EUROCONTROL Geçici Konsey üyelerine gönderilen yazıda boşalan 2 asil üyelik için yapılan başvurular arasından adayların kariyer geçmişine göre yapılan seçimde Almanya temsilcisi ile birlikte, halen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Mali İşler Daire Başkanı olan Özcan DURUKAN seçilerek Türkiye’nin Fon Gözetim Kurulu’ndaki etkinliği ve karar alma süreci açısından nüfuzu da önemli düzeyde artmış oldu. 

EUROCONTROL üyesi devletlerce alınan karar sonucunda; Ülkemiz 2024 yılına kadar EUROCONTROL Emeklilik Fonu Gözetim Kurulu’nda yer alacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu