HaberlerHavalimanları

Eski Şanlıurfa Havaalanı tedavi merkezi oluyor

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kuze-güneyli iki pisti üzerine ve Samandıra’da Askeri Meydan üzerine inşa edilen iki ayrı hastaneden sonra Şanlıurfa’daki Eski Havaalanı da alkol ve çeşitli madde bağımlılarının tedavisi için merkez olarak inşa ediliyor.

33 yıl önce 1987 yılında hizmete giren Şanlıurfa Havaalanı, kısa pisti ile uzun yıllar iç hat seferleri için kullanılmıştı. Havaalanı, 2007’de yeni meydanın inşa edilmesi ile atıl duruma düşmüştü. Şanlıurfa Olay Gazetesi’nin haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Sağlık Bakanlığının bünyesinde hazırlanan proje kapsamında yaklaşık 2 yıl önce 5 bin 341 metrekare alan üzerinde Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinin (ÇEMATEM) temeli atıldı.

İnşaatı bitme noktasına yaklaşan iki merkez gelecek ay teslim alınacak.

Bölgeye hizmet verecek toplam 50 yatak kapasiteli merkezlerde spor ve dinlenme alanları, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, yataklı tedavi üniteleri, ayaktan tedavi birimlerinin yanı sıra yemekhane, çamaşırhane gibi ihtiyaç birimleri de yer alacak.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaptığı açıklamada, kentte madde bağımlılığıyla mücadeleyle ilgili bütün kamu kurumlarının koordineli şekilde çalıştığını söyledi.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu