Eğitim

Yunanistan ve İsrail askeri pilot eğitimi için imzayı attı

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin temel pilotaj eğitimini bundan sonra İsrail’den Elbit şirketi yapacak.  Uzun süredir görüşmeleri yapılan projede imzalar Elbit ile Yunan Hava Kuvvetleri arasında imzalanarak yürürlüğe girdi. 

Son yıllarda bir çok ülke hava kuvvetleri için temel pilotaj eğitimi veya helikopter pilotları için dönerkanat eğitimi konusunda özel şirketlerle iş birliği gerçekleştiriliyor. Şirketler uçak veya helikopterlerin alımı veya finansmanını üstlenip bakımlarını yapıyor. Talep doğrultusunda belirli sayıda hava aracı, uçuş için planlanan günlerde hazır bulunduruluyor. Genellikle bu tür sistem müşteri olan askeri yapının üssünde özel şirket tarafından kuruluyor.

ÜÇ AY ÖNCE KONUYU VİDEO KANALIMIZDA GÜNDEME GETİRMİŞTİK:

 

Eğitim, ilgili askeri kuruluşun öğretmen pilotları tarafından öğrenci pilotlara veriliyor. Şirketler genellikle eğitim içeriği veya öğretmen pilot konusuna karışmıyor. Bu sistemin kullanıcıları arasında İsrail’in yanı sıra İngiltere, İtalya ve Avustralya gibi ülkeler bulunuyor.

1,6 MİLYAR DOLAR

Toplam 20 yıllık anlaşma ile İsrail merkezli Elbit şirketi  1 milyar 650 milyon dolar karşılığında T-6 Texan II ve M-346 uçaklarıyla Yunan pilotlarını eğitecek. Elbit, T-6 uçaklarını Yunan Hava Kuvvetleri’nden alacak. Ayrıca 10 adet de İtalyan M-346 uçağını kendi satın alarak Yunanistan’a getirecek. Halen M-346 uçaklarını İsrail Hava Kuvvetleri de pilotaj eğitiminde kullanıyor.

Son yıllarda Yunanistan ekonomik kullanım ömrünü tamamlayan T-2 Buckeye yerine yeni bir jet eğitim uçağı almayı planlamış ancak mali sıkıntılar nedeniyle bu projeden vazgeçmişti. Yunanlılar bu konuda açtıkları ihale ile Elbit şirketiyle iş birliği yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu