Eğitim

Uzmanlardan CRM eğitimi

Havacılık emniyetini en fazla tehlikeye atan sistem unsuru insan. İnsanlar hata ve ihlal yaparak emniyeti tehlikeye atıyorlar. Bu hakkında son yıllardaki gelişen olaylarla birlikte yeni bir eğitim programı hazırlandı.

Prof. Dr. Ender Gerede, Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç, Öğrt. Plt. Uçuş Fizyolojisti Coşkun Zaim ve Havacılık Psikoloğu Orhan Öztürk ile birlikte “Havacılıkta Ekip Kaynak Yönetimi-CRM” eğitimi düzenleniyor. Toplam 41 saatlik CRM eğitimi, 11-15 Mart 2022 tarihleri arasında https://www.acaport.com/kurs-detay/havacilikta-ekip-kaynak-yonetimi adresindeki eğitim portalından çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Eğitim, başta pilotlar ve kabin görevlileri olmak üzere, takım halinde çalışan tüm havacılık personeli için geçerli bir içeriğe sahip. Pilot ya da kabin görevlisi olmak isteyenlere de fayda sağlayacağını düşünüyorum. CRM eğitiminde kapsamlı ve detaylı bir teorik inceleme yanında grup çalışmalarına, gerçek havaaracı kazalarının analiz edilmesine, küçük oyunlara ve canlandırmalara yer vereceğiz. Eğitim hakkında detaylı bilgiyi acaport.com adresinde bulabilirsiniz.

Eğitim ve kayıt işlemleriyle ilgili sorularınız için lütfen Enes Kocatopçu ile iletişim kurunuz. E-posta: [email protected] GSM: 0554 558 08 56

Neden CRM?

İnsanlar hata ve ihlal yaparak emniyeti tehlikeye atıyorlar. Peki, neden hata yapıyor ve kuralları ihlal ediyorlar? İlk sebep bireysel olarak insan performansı düştüğü için. Fakat daha fazlasını diğer insanlarla etkileşim içinde çalışmak zorunda oldukları için yapıyorlar.

Nitekim havacılık pek çok farklı faaliyet alanında uzmanlık ve görevdeki insanın birlikte çalışmasını gerektiriyor. Bu etkileşimdeki hataların büyük çoğunluğunu ise teknik olmayan beceriler (Non-technical Skills) tetikliyor.

Bu kapsamda sivil havacılık otoriteleri takım halinde çalışmak zorunda olan bazı kritik havacılık personelinin teknik olmayan becerilerini geliştirmek amacıyla Ekip Kaynak Yönetimi eğitimini (Crew Resource Management – CRM) zorunlu tutuyorlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu