Eğitim

TUSAŞ’tan Pakistan ile eğitim iş birliği

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Pakistan ile iş birliğini eğitim alanında 14 mühendislik öğrencisine staj imkanı vererek sürdürüyor. Dünya’nın ilk 500 üniversitesi arasında yer alan National University of Science and Technology (NUST) ile ilk kez 2019 yılında kapasite geliştirme ve insan kaynağı değişimi çerçevesinde başlatılan projede 14 mühendislik öğrencisi staj yapmak için TUSAŞ’a geldi. 

Pakistan’ın ilk teknoparkı National Science and Technology Park’ta Türkiye’den ilk kez ofis açan şirket olma ünvanını elde eden TUSAŞ, Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın katılımıyla açılan ofiste, Pakistan ve Türkiye arasında havacılık ekosisteminin geleceğine yönelik yeni teknolojileri birlikte geliştirmek için yeni bir adım atmıştı. 

Pakistan ile Ticari ilişkilerin yanında akademik alanda iş birliği gerçekleştiren TUSAŞ, gelecek dönemde iş birliğini genişletmenin yanında Ar-Ge ve inovasyon kapsamında önemli projeleri kardeş ülke Pakistan ile hayata geçirmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

TUSAŞ ve NUST arasındaki yakın bağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın katılımlarıyla bir mutabakat anlaşmasına dönüşmüş, bu anlaşma ile her iki devletin de desteğiyle, karşılıklı akademik iş birlikleri resmiyete kavuşmuştu.

Dünya havacılık ekosisteminde önemli bir yer bulan TUSAŞ’ın, staj programı ile kardeş ülke Pakistan’dan gelen öğrencilere havacılık ve uzay teknolojileri alanında çok önemli bilgi ve deneyimler aktarması hedefleniyor. Pakistan ile devam eden olumlu ikili ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak staj programı ile orta/uzun vadede Pakistan’ın nitelikli ve iyi yetişmiş insan gücüne yönelik önemli katkısı olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu