Eğitim

SkyArt, Azerbaycan Havayolları AZAL’a eğitim merkezi kuruyor

Uçak parçalarının geri dönüşümü ile sektöre giren ve uçuş eğitim ekipmanlarında önemli bir oyuncu haline gelen SkyArt, Azerbaycan’ın milli havayolu şirketi AZAL’ın eğitim merkezi kurmasına önemli bir katkı sağlayacak. Anlaşmayı SkyArt adına Satış ve Proje Geliştirme Müdürü Yaşar Uçkun Bakü’de imzaladı.

SkyArt, AZAL için Airbus A320, Boeing 787 ve Embraer 190 serileri için kapı eğitim simülatörleri kurulacak.

Anlaşma sonrasında açıklama yapan SkyArt adına Satış ve Proje Geliştirme Müdürü Yaşar Uçkun, ” “AZAL Azerbaycan Airlines dünya standartlarında yeni bir kabin ekibi eğitim merkezinin kurulmasında yardımcı olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hangi simülatör sistemlerini verecek

Tamamlandığında, Airbus A320-321 neo için CEET olarak adlandırılan Kabin Acil Durum Tahliye Simülatörü, Boeing 787 Kapı Eğitmeni, bölgesel uçak Embraer 190 serisi için Kapı ve OWE Eğitmeni, B787 & E190 Liman Slayt Eğitmenleri ve Gerçek Yangın Söndürme Eğitmeni dahil olmak üzere çok sayıda kabin ekibi simülatörü, Bakü, Azerbaycan’daki AZAL yeni Kabin Ekibi Eğitim Merkezi’nde yer alacak.

AZAL için üretilen simülatörler, kabin ekibi güvenlik eğitiminin vazgeçilmez parçaları olacak ve SEP, SOP, Airbus, Boeing ve Embraer uçak tipleri için kapı operasyonları, yangın ve duman eğitimi, acil durum prosedürleri ve ekipmanları, uçak sistemleri oryantasyonu, CRM eğitiminde verimlilik kazanmak için dünya standartlarında çözümler sunacak.

Bölgede bir çok havayolu ile anlaşma yaptı

SkyArt, son yıllarda ihracata ağırlık vererek bir çok havayolu şirketi ile anlaşma yaptı. Suudi Arabistan Havayolları Saudia, Birleşik Arap Emirlikleri’nin milli havayolu şirketi Etihad, Malezya, Kazakistan’ın milli taşıyıcısı Air Astana, China Airlines, Lübnan Havayolları MEA SkyArt’ın simülatör sistemlerini kullanan şirketler arasında.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu