EğitimHaberler

PORSUK Projesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin eğitim filosu yenilendi

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen PORSUK Projesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi eğitim uçağı filosu yenilendi. İkisi çift motorlu Diamond DA42, 5’i de tek motorlu Tecnam 2010 tipi toplam 7 adet teslim edildi. Projenin koordinasyonu STM ile gerçekleştirildi.

Uçakların teslim töreni Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin havacılık merkezi olan Hasan Polatkan Havalimanı’ndaki hangarlarda düzenlendi.

Uçakları Görgün teslim etti

Törende konuşan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, şunları söyledi:

“PORSUK Projemizle; Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ihtiyaç duyduğu uçakları teslim ederken Eskişehir Teknik Üniversitemizin de eğitim filosunu modern uçaklarla güçlendirdik, tek ve çift motorlu uçaklara yönelik uçuş eğitimlerini kendi uçakları ile sürdürebilmelerini sağladık.

Bu sayede kamu kaynaklarının etkin kullanımı için önemli bir iş birliğini de ortaya koyduk. Projede aynı hedef ve amaç doğrultusunda büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız Emniyet Genel Müdürlüğümüzün kıymetli çalışanlarına, Eskişehir Teknik Üniversitemiz başta olmak üzere tüm üniversitelerimize ve araştırma enstitülerimize, ana yüklenicimiz STM’ye alt yüklenicilerimiz nezdinde sektörümüzün değerli çalışanlarına ve kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Teslimat Töreni gerçekleşen eğitim uçaklarımızın hayırlı olmasını diliyor, eğitim süreçlerini bu uçaklar ile tamamlayacak olan pilotlarımızın vatanımız ve milletimiz için hayırlı görevler ifa etmelerini temenni ediyorum”

İki adet C90 Emniyet’e verildi

Üniversitenin envanterinde uzun yıllardır bulunan turboprop motorlu C90 tipi uçaklar, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu uçaklar Emniyet Havacılık Birimlerinin uçuşlarında kullanılacak.

Halen C90’ların daha büyük modeli olan Kingair B350 tipi uçaklar özel kamera ve sistemler ile Emniyet Genel Müdürlüğü filosunda uçuşlarına devam ediyor.

Bu iki uçak karşılığında Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin uçuş eğitim filosu yenilendi. Çift motor için Diamond imalatı iki adet DA42 tipi uçak alındı. Bu uçakların motorları Jet A1 ile çalışıyor.

Tek motorlu uçak olarak da her biri 180 beygirlik motora sahip Tecnam 2010’lar filoya katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu