EğitimHava Kuvvetleri

Polonya İsrail’den 36 milyon dolara 4 adet F-16 simülatörü alıyor

Polonya, ülkenin hava gücünün bel kemiğini oluşturan F-16’lar için simülatör anlaşması yaptı. Toplam 36 milyon dolarlık projede İsrail merkezli Elbit şirketi tarafından tasarlanan Tam Görev Simülatörü’nden (FMS) 4 adet satın alınacak. Simülatörler 28 ay içinde teslim edilecek. Polonya, Elbit ile satın aldığı M346 jet eğitim uçağı simülatörleri konusunda da geçmişte iş birliği yapmıştı.

Polonyalı F-16 pilotları. simülatör sayesinde eğitim standartlarını yükselterek her türlü görevin koordineli olarak gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Star’ın haberine göre, anlaşma hakkında bilgi veren Elbit Systems Aerospace Genel Müdürü Yoram Shmuely, “Askeri pilotlar için yüksek kaliteli eğitim çözümleri sunmaya kararlıyız ve Polonya Silahlı Kuvvetlerine görevlerini desteklemek için gelişmiş çözümler sunmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Simülatör, aynı anda 4 ayrı noktadan pilotlar arasında bağlantının sağlanmasıyla ortak görev yapılmasına imkan sunuyor. Eksiksiz bir görev eğitimi deneyimi sağlamak için 360 derecelik bir görüntüleme sistemi içeren FMS teknolojisi, herhangi bir güvenlik sorunu olmaksızın sürükleyici ve gerçekçi bir uçuş eğitimi deneyiminin yanı sıra yüksek doğruluk sunuyor.

3 farklı alanda F-16 eğitimi

Ayrıca eğitim sistemi, ek eğitim cihazları için destek ve bağlantı sağlayarak Polonya Hava Kuvvetlerinin gelecekteki simülasyon altyapısını da destekleyebilir. Bu, Hava Kuvvetleri personelinin canlı, sanal ve yapıcı eğitim yapmasına olanak sağlayacak.

Öte yandan 2018’de Elbit Systems, Polonya Hava Kuvvetleri için M-346 FMS ve eğitim cihazları sağlamak üzere bir sözleşme imzalamıştı. Daha önce teslim edilen sistem, birleşik eğitimi desteklemek için M-346 FMS’yi gelecekteki PLAF F-16 görev merkeziyle birbirine bağlayacak altyapıyı da sunuyordu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu