Eğitim

Onur Air’in mağdur tip eğitimi alan pilotları feryad ediyor

Onur Air mağdurlarının arasında belki de en çok zarar görenler arasında tip eğitimi için şirkete para yatıran ikinci pilot adayları geliyor. İki yılı aşkın süredir diğer personel gibi bu pilotlar ne maaş ne de tip eğitimi için yatırdıkları 38 bin Euro’yu alabiliyor. 

Türk Sivil Havacılık Sektörü neredeyse 40 yıldır özel şirketler arasında onlarca batan-iflas eden şirket gördü. Ama belki de en ilginci Onur Air’in yaşadıklarıydı. Bir şirket düşünün iki yılı aşkın süredir maaş vermiyor. Ama ne batıyor ne de çıkıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de bu konuyla ilgili sus pus.

İşte sitemize ulaşan tip eğitimi için iki arada bir derede kalmış pilotların feryadı:

“Onur Havayolları’na güvendik. Lisansımızı aldıktan sonra 38 bin Euro daha yatırarak Airbus A320 tip eğitimine başladık. Tüm simülatör eğitimlerini tamamdık ve sonrasında 100 sektörlük uçuş eğitimi başladı. Bu eğitimin kimimiz başında, kimiz ortasında kimimiz ise bitirmek için bir kaç uçuşu kalmıştı. Havayolu uçuşlarını durdurdu. Eğitim geçen süre ile birlikte yandı buhar oldu. Onur Air ne olacak? Bu eğitimler nasıl sonuçlandırılacak?

Sadece Onur Air değil, AtlasGlobal için de 2019-2020 sırasında benzer bir durum yaşanmıştı. Eğitimlerini bitirmek üzere olan onlarca pilot açıkta kaldı. İki şirket hakkında da sessiz kalan SHGM bakalım bu sefer bir adım atacak mı?”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu