Eğitim

HAVELSAN personeli ‘yüksek lisans’ ve ‘doktora’ eğitimi alacak

HAVELSAN ile Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında HAVELSAN’da görev yapan personel, BUÜ’de belli alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi görecek.

HAVELSAN ile BUÜ arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve HAVELSAN yetkililerince imzalandı. İmzalanan protokol kapsamında akademik altyapının tamamlanması ve kurumlar arasında iletişimin sağlıklı yürütülmesi görevini Optik ve Fotonik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı’nın koordine etmesi kararlaştırıldı.

2022- 2023 Bahar Dönemi itibariyle yürürlüğe giren anlaşmaya göre; HAVELSAN tarafından belirlenecek olan personel, Elektrik- Elektronik Mühendisliği ile Optik ve Fotonik Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimi görecek. İşbirliği devam eden projelere akademik derinlik sağlayacak

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, iş birliğinin üniversite açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, milli savunma sanayine akademik anlamda destek verecek olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Protokole ilişkin konuşan Kılavuz, şöyle dedi:

“Sahip olduğumuz öğretim üyeleri, bilimsel donanımları ve projeleri ile Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri arasında yer almaktadır. Üniversitemizin misyonu doğrultusunda önceliğimiz eğitim-öğretim yapmanın yanı sıra akademik ve bilimsel gelişmeye katkı sağlamaktır. HAVELSAN ile bu anlamda iş birliği yapmaktan dolayı mutluyuz. Belirlenecek personele Elektrik- Elektronik Mühendisliği ile Optik ve Fotonik Mühendisliği bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimleri vereceğiz. İş birliği, aynı zamanda devam eden projelere de akademik anlamda ciddi bir derinlik kazandıracak.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu